Traprenovatie Zeewolde – Vakkundige renovatie

Voor je eigen veiligheid is het natuurlijk belangrijk dat je trap in goede staat verkeerd. Maar je wilt natuurlijk ook dat hij er een beetje leuk uitziet! Met traprenovatie sla je twee vliegen in één klap. Laat trapbekleding aanbrengen voor een grotere veiligheid en profiteer daarnaast van de prachtige uitstraling van eiken hout, beton of zelfs vinyl!

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden bij een traprenovatie in Zeewolde, zoals het bevestigen van overzettreden en het schilderen van houten trappen. Ook krijg je een indicatie van de prijs voor het renoveren van trappen. Vergelijk vrijblijvend offertes om tot wel 40% te besparen!

Al na één dag een gerenoveerde trap

Wil jij je trap laten renoveren? Dan hoef je niet bang te zijn om wekenlang met de renovatie bezig te zijn. Het renoveren van trappen is in de meeste gevallen zelfs al in één werkdag afgerond! ’s Ochtends komen de specialisten uit Zeewolde langs om je trap te renoveren en ’s avonds geniet je al van je nieuwe trap!

Besparen op traprenovatie kosten? Gratis offertes

Natuurlijk wil je zoveel mogelijk besparen op je traprenovatie. Maak daarom gebruik van onze service! Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk meerdere offertes aan. Deze ontvang je zo snel mogelijk in je mailbox! Vergelijk de prijzen van de verschillende traprenovatie bedrijven uit Zeewolde. Kies voor het bedrijf uit Zeewolde dat je het beste aanbod doet. Zo bespaar je gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!

trap laten renoveren Zeewolde

Welke vorm van traprenovatie?

Als je trap er niet meer zo mooi uit ziet, dan knap je deze met een traprenovatie gemakkelijk op. Er zijn verschillende soorten renovaties, waardoor er voor ieder budget een geschikte optie is. Heb je een trap van hout in huis en wil je graag het unieke karakter behouden? Laat deze dan schilderen door één van de specialisten in Zeewolde. Dit is de meest voordelige optie.

Wil je liever compleet iets anders? Met behulp van trapbekleding of overzettreden geef je de traptreden een heel ander uiterlijk. Je hoeft niet bang te zijn dat je hal er ouderwets uit komt te zien: bij trapbekleding heb je zoveel meer keuze dan tapijt alleen. Kies bijvoorbeeld voor PVC, leer of zelfs kurk voor een uniek en modern uiterlijk!

Soorten traprenovaties:

 • Nieuwe trapbekleding
 • Overzettreden plaatsen
 • Schilderen of oliën
 • Vervangen of renoveren van trapleuningen
 • Zandstralen

traprenovatie

Trap bekleden Zeewolde

Eén van de manieren om je trap te renoveren, is door middel van trapbekleding. Trapbekleding is verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zodat je zelf bepaalt welke look je de trap geeft. Ga je voor een betonlook, voor een industriële uitstraling? Of verlang je juist naar het warme uiterlijk van echt hout? Voor wie een unieke trap in huis wil hebben, is het ook een optie om de trappen te bekleden met bijvoorbeeld leer, of kurk. Houd bij de keuze van het materiaal wel rekening met de kostprijs. Hoe duurder het materiaal, hoe hoger uiteindelijk de totaalprijs.


Kwalitatieve traprenovaties tegen scherpe prijzen!

Vergelijk trapspecialisten uit Zeewolde en bespaar tot wel 40% op de renovatiekosten!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden, voor over de oude traptreden

Het bevestigen van overzettreden is een erg gemakkelijke manier om je trap te bekleden. Hierbij gebruikt de goedkope trapspecialist uit Zeewolde speciale, kant en klare traptreden die hij over de oude treden heen plaatst. In dit proces snijdt hij de overzettreden goed op maat, zodat alles op elkaar aansluit. Het resultaat is een complete traprenovatie die binnen één werkdag al is afgerond!

Overzettreden zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zoals tapijt, laminaat en zelfs hout! Hoewel je ook zelf goedkope overzettreden kan kopen, is het toch aan te raden om deze door een goedkope vakman te laten bevestigen. Dit levert uiteindelijk het mooiste resultaat op.

traprenovatie kosten Zeewolde

Traprenovatie kosten

De kosten voor het renoveren van trappen zijn uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is het materiaal dat je kiest. Zo is laminaat een voordelige optie. Goedkope trapbekleding van laminaat is al verkrijgbaar vanaf €125,- per overzettrede. Bij een gemiddelde trap met 13 traptreden loopt de totale prijs daarbij op tot ongeveer €1.600,-, inclusief montage. Kies je voor een duurder materiaal, zoals eiken? Dit kost ongeveer €160,- per trede. In totaal loopt dat uit op ongeveer €2.100,-. Wil je graag een duidelijke indicatie van de totaalprijs? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven uit de buurt.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn diverse factoren die de totaalprijs van de renovatie beïnvloeden. Heb je bijvoorbeeld een open trap? Goed nieuws: doordat je bij het renoveren minder materiaal nodig hebt, ligt de kostprijs een stuk lager! Voor het bekleden van dichte trappen is extra materiaal nodig voor de stootborden en zijkanten. Hierdoor betaal je uiteindelijk meer. Een andere invloed op de prijs is het soort traprenovatie dat je laat uitvoeren: schilderen is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan bekleden. Hieronder staan de belangrijkste factoren op een rijtje:

 • Gaat het om een open of een gesloten trap?
 • Welk soort traprenovatie laat je uitvoeren?
 • Welke extra opties voeg je toe?

Diverse opties bij een traprenovatie

Als je de trap gaat renoveren, dan kun je kiezen voor een aantal extra opties. Hiermee kun je de veiligheid vergroten. Bovendien heeft dit een positieve invloed op de uitstraling van trappen. De eerste belangrijke optie is de trapleuning. Een versleten trapleuning vormt namelijk een risico op valpartijen. Andere opties zijn het installeren van LED trapverlichting en het plaatsen van antislip strips. Trapverlichting geeft een sfeervol effect aan jouw traptreden, maar het grootste voordeel is de hogere veiligheid. Je kunt namelijk ’s nachts beter zien waar je loopt, waardoor het risico op uitglijden kleiner is.


Video: traprenovatie met laminaat


Laminaat

Heb je een beperkt budget en wil je toch graag je trappen in huis renoveren? Kies dan voor een traprenovatie met laminaat. Dit is namelijk de goedkoopste optie. Met laminaat boots je gemakkelijk echt hout na. Zo profiteer je van de warme sfeer van hout zonder het vereiste onderhoud! Laminaat is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: HPL en CPL. De kwaliteit van beide varianten is echter nagenoeg gelijk.

betonlook Zeewolde

Betonlook

Je vindt steeds vaker elementen van beton in woningen. Wist je dat een betonnen trap ook een optie was? Nou is het storten van een nieuwe betontrap misschien een gek idee, maar je kunt er ook voor kiezen om laminaat met een betonlook te gebruiken bij de renovatie. Met betonlook laminaat heb je de industriële uitstraling van echt beton, zonder dat je last hebt van koude en kille traptreden.

traprenovatie eikenhout Zeewolde

Eikenhout

Wanneer je erg gecharmeerd bent van echte houten trappen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je betontrap te bekleden met eiken hout. Eiken is één van de meest gebruikte houtsoorten voor een traprenovatie. Eiken is namelijk enorm duurzaam en heeft een prachtige uitstraling. Bovendien kun je eiken goed bewerken, waarmee je de trap gemakkelijk verft of schildert. Vind je milieuvriendelijkheid belangrijk? Overweeg dan een traprenovatie met FSC-hout.

traprenovatie pvc Zeewolde

Traprenovatie PVC

Met PVC kun je heel veel verschillende kanten op. PVC is een ideaal materiaal, omdat het weinig onderhoud nodig heeft en slijtvast is. Daarnaast kun je PVC gebruiken om een andere uitstraling na te bootsen. Ga bijvoorbeeld voor een houtlook, voor een warme uitstraling, of voor de moderne betonlook voor een industriële uitstraling! PVC is bovendien een voordelige keuze. Meer weten? Lees hier meer over het bekleden van trappen met pvc.

traprenovatie linoleum Zeewolde

Linoleum

Linoleum is in Zeewolde nog niet heel bekend, maar toch is dit ook een erg geschikte optie bij een traprenovatie. Linoleum is namelijk slijtvast en geluidsdempend. Daarbij heeft het een zachte toplaag, waardoor het erg fijn aanvoelt aan je voeten. Je kunt linoleum uiteraard gebruiken bij zowel open als dichte trappen en er is de keuze uit een breed aanbod aan patronen.

traprenovatie met vinyl Zeewolde

Vinyl

Vinyl bestaat uit meerdere lagen: de onderlaag, de versterkingslaag, een decoratieve laag en een slijtvaste toplaag. Zoals jij je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, zorgt dit voor een erg sterk geheel. Als je kiest voor een renovatie met vinyl, dan is er de optie om het vinyl te bedrukken. Hierdoor kun je het vinyl elke mogelijk uitstraling geven die je wilt.

Tapijt

Tapijt als trapbekleding was vooral in het verleden erg populair. Toch zijn er nog steeds mensen die hun trap graag met tapijt bekleden. Het oppervlak is erg zacht, waardoor het prettig loopt. Het dempt geluid, waardoor je het niet hoort als iemand de trap op en af loopt. Daarnaast biedt het voldoende grip en is het dus een erg veilig materiaal.


Traprenovatie van A tot Z!

Vergelijk vrijblijvend specialisten en bespaar op de kosten!

Offertes aanvragen

Trap renoveren, met behoud van karakter

Sommige mensen uit Zeewolde willen hun trap wel renoveren, maar willen het karakter eigenlijk niet veranderen: vooral bij houten trappen is dit het geval. Gelukkig zijn er diverse manieren waarop de renovatie het karakter van je trap behoud. Bijvoorbeeld met het zandstralen van de traptreden. Hiermee leg je eerst het blanke hout bloot. Dit bescherm je door het te schilderen of oliën. Schilderen houdt in dat je de trap weer een andere kleur geeft. Vind je het blanke hout juist mooi? Kies dan voor oliën. Hierdoor heeft het wel een beschermlaag tegen slijtage, maar blijft het houten oppervlak zichtbaar!

Traprenovatie: open of dichte trap?

Als je een nieuwe trap koopt, dan heb je de keuze tussen een open en een gesloten model. Steeds meer mensen met een open trap kiezen voor een traprenovatie van open naar dicht. Waarom? Omdat dit veel voordelen biedt op het gebied van isolatie. Warmte stijgt, en bij een open trap verlies je die warmte nou eenmaal snel aan de tweede etage. Een dichte trap zorgt ervoor dat die warmte veel beter beneden blijft hangen. Daar komt nog bij dat je, bij dichte modellen, gemakkelijk een trapkast realiseert. Zo heb je ineens een hoop extra bergruimte in een anders onbenutte ruimte.

Doe-het-zelf of uitbesteden?

Ga je zelf aan de slag met een renovatie, of laat je de trap renoveren? Vooral het plaatsen van overzettreden wordt door veel mensen in Zeewolde als ‘doe –het-zelf’ klus beschouwd. Toch levert alleen het inschakelen van een trapexpert uit Zeewolde je het allermooiste resultaat op! Vaak zijn overzettreden nog niet volledig op maat, waardoor je ze zelf nog bij moet snijden. Al met al heeft een goedkope trapspecialist vele voordelen!

goedkope traprenovatie in Zeewolde

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Je profiteert van de kennis en ervaring van vakmannen.
 • De renovatie is in korte tijd afgerond, in vele gevallen zelfs al in één dag!
 • Alles wordt netjes opgeruimd.
 • Je hoeft zelf geen materiaal of gereedschap te kopen.

Traprenovatie in Zeewolde? Gratis offertes!

Wil je binnenkort je trap in Zeewolde renoveren? Of wil je graag verlichting langs de traptreden plaatsen voor extra sfeer? Ben je benieuwd wat het renoveren van jouw trap gaat kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan. Deze service is volledig gratis en biedt vele voordelen! Doordat je de prijzen van verschillende trapspecialisten vergelijkt, zie je al snel wie je trappen het goedkoopst kan renoveren. Maak je geen zorgen, je zit helemaal nergens aan vast! Vraag daarom vandaag nog tot wel 6 offertes aan, en bespaar tot ongeveer 40% op de kosten!

Gratis offertes aanvragen