Traprenovatie Dronten – Vakkundige renovatie

Zoek je een trappenspecialist voor een traprenovatie in Dronten? Is de trap aan vernieuwing toe? Of wil je een compleet nieuwe stijl zonder de hoge kosten van een nieuwe trap? Voer een traprenovatie uit voor een fris en nieuw uiterlijk. Er zijn verschillende opties mogelijk voor de renovatie. Op deze pagina lees je meer over de opties en de kosten. Kies bijvoorbeeld voor overzettreden van PVC, laminaat, eiken of vinyl. Of ga voor een moderne betonlook. Schakel een vakman in voor het beste resultaat.

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en je ontvangt op korte termijn prijsopgaven van traprenovatie bedrijven uit Dronten. De prijzen zijn zeer scherp. Vergelijk de aanbiedingen en kies de trapspecialist die het beste bij je past. Ga ook voor de beste deal en bespaar op de kosten voor het renoveren van je trap!

Al na één dag een gerenoveerde trap

Geen zin in een lange renovatie? Met een expert uit Dronten is het mogelijk om binnen één dag te genieten van de gerenoveerde trap. Door het plaatsen van overzettreden van bijvoorbeeld PVC of vinyl heb je snel gerenoveerde traptreden, zonder dat het lang duurt. Hierbij heb je de keuze uit allerlei opties, kleuren en stijlen. Jouw trap ziet er binnen één dag weer als nieuw uit!

Besparen op traprenovatie kosten? Gratis offertes

Denk je erover na om de open of dichte trap te laten renoveren? Dan hebben wij nog een handige tip voor je. Door een aantal gratis offertes op te vragen ontvang je aanbiedingen van meerdere bedrijven uit de regio Dronten. Dit doe je eenvoudig via het offerteformulier. Wij verzorgen de verdere afhandeling. Door de vrijblijvende offertes te vergelijken weet je zeker dat je nooit teveel betaalt en de beste deal kiest.

trap renoveren Dronten

Welke vorm van traprenovatie?

Je hebt de keuze uit een aantal vormen van traprenovatie. Één van meest populaire methodes is het plaatsen van overzettreden. Dit is een zeer snelle methode van renoveren en is meestal binnen één dag rond. Met deze traprenovatie worden er nieuwe treden over de bestaande treden geplaatst. Hiervoor kies je de stijl die bij jou en de woning in Dronten past. Een andere methode voor het renoveren is door een specialist de trap te bekleden met nieuwe trapbekleding. Hierbij wordt er nieuwe bekleding aangebracht voor een fris uiterlijk.

Ook is het mogelijk om te kiezen om het hout te schilderen of te oliën om de natuurlijke kleur en het karakter te behouden. Zandstralen behoort ook tot de opties voor het renoveren. Met deze vorm van renoveren wordt er een fijn straalmiddel onder hele hoge druk op de open of dichte trap gespoten. Dit zorgt ervoor dat het materiaal lichtjes geschuurd wordt. Welke traprenovatie er geschikt is voor jou trap is afhankelijk van een aantal zaken. Laat je daarom goed adviseren door een trappenbedrijf uit Dronten.

Soorten traprenovaties:

 • Nieuwe trapbekleding
 • Plaatsen van overzettreden
 • Schilderen of oliën
 • Opknappen van de trapleuningen
 • Zandstralen

traprenovatie Dronten

Trap bekleden Dronten

Wil je een goedkope traprenovatie door de trap te bekleden of de bestaande bekleding te vervangen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor overzettreden of matten van tapijt. Deze worden eenvoudig geplaatst door een specialist uit Dronten. Of kies ervoor om de traptreden te bekleden met leer of kurk. Elk type trapbekleding heeft andere eigenschappen en voordelen. Het is aan jou om hieruit een keuze te maken. Eén van de voordelen van bekleden met trapbekleding is dat het geluiddempend werkt. Daarnaast is het zeer veilig, want het is minder glad door de trapbekleding. Hiermee voorkom je uitglijden.


Wil je jouw trap laten renoveren?

Bespaar op de kosten en vraag direct een aantal gratis offertes aan!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden, voor over de oude traptreden

Wil je een open of dichte trap die er weer gloednieuw uitziet? Laat dan overzettreden plaatsen. Een trappenspecialist plaatst dan nieuwe treden over de bestaande treden. De goedkope overzettreden zijn verkrijgbaar in vele kleuren, materialen en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor houten overzettreden voor een warme en natuurlijke uitstraling. Zowel samengesteld als massief eiken is mogelijk. Werk de traptreden verder af met kleurenolie voor de gewenste kleur. Of plaats treden van laminaat. Net als hout heeft laminaat een authentieke uitstraling, maar het is een stuk goedkoper. Liever geen laminaat? Ook overzettreden van PVC, vinyl of staal zijn een optie. Treden met een betonlook worden veel gebruikt in moderne woningen. Met overzettreden van vinyl of een ander materiaalsoort bereik je snel en eenvoudig een mooi resultaat dat helemaal past bij jouw stijl.

traprenovatie kosten

Traprenovatie kosten

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt? Of past de huidige uitstraling niet meer bij de woning? De prijzen voor een traprenovatie liggen een stuk lager dan voor een compleet nieuwe trap. Het renoveren door middel van schilderen of oliën kost gemiddeld €250,- tot €750,-. De gemiddelde prijs voor het plaatsen van overzettreden van laminaat is gemiddeld €1.600,-. Liever echt hout? De gemiddelde prijs voor overzettreden van eiken begint bij €2.100,-. Deze prijzen zijn inclusief de montage, het materiaal en de btw. Hierbij zijn we uitgegaan van een gesloten trap met 13 treden. Wil je weten wat de kosten zijn voor jouw trap? Vraag direct gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Een aantal factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Denk hierbij aan de vorm, of er gesloten of open traptreden zijn en het aantal treden. Hoe meer materiaal een vakman nodig heeft, hoe hoger de prijs is. Ook is het type traprenovatie van invloed op de prijs. Een overzettrede van laminaat is goedkoper dan vinyl, pvc of tapijt. Door te kiezen voor zandstralen ben je meer kwijt dan wanneer je alleen kiest voor schilderen, maar hierbij breng je de traptreden terug in de oude staat. Alle beschadigingen zijn verdwenen en de trap gaat weer jarenlang mee. Wil je extra opties zoals antislip toevoegen voor meer gebruiksgemak? Houd dan rekening met een meerprijs. Tot slot is de huidige kwaliteit van de trap van belang. Dit is niet zozeer belangrijk bij de plaatsing van overzettreden, maar wel voor het schilderen of oliën van een trap. Beschadigingen worden dan eerst gerepareerd, voordat de trapspecialist verder gaat met de afwerking.

Een aantal factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Vorm en het aantal treden
 • Gesloten of open traptreden
 • Type traprenovatie
 • Repareren beschadigingen
 • Extra opties

Diverse opties bij een traprenovatie

Een traprenovatie is het ideale moment om de traptreden uit te breiden met een aantal extra opties. Strips met antislip zorgen ervoor dat je meer grip op de traptreden hebt. De strips worden op de trap geplaatst en verhogen de veiligheid. Daarnaast voorkomen ze een snellere slijtage van de trap. Antislip-strips worden gemaakt van RVS, messing of rubber en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Een vakman uit Dronten helpt je ook graag bij het plaatsen van nieuwe trapleuningen. Liever geen goedkope overzettrede van tapijt of bekleden met trapbekleding? Kies dan voor halve maantjes. Dit zijn trapmatten die je op de treden plaatst. Ze maken de trap veiliger en dempen het geluid. We zien dat er ook vaak gekozen wordt voor trapverlichting in Dronten. Verlichting met LED is hiervoor erg handig.


Video: traprenovatie met laminaat


Laminaat

Laminaat is één van de goedkoopste materialen voor een traprenovatie. Laminaat bestaat uit verschillende laagjes plaatmateriaal. Hierbij maken we onderscheid tussen HPL (High Pressured Laminate) en CPL (Continious Pressed Laminate). HPL laminaat staat bekend om de stootvaste eigenschappen. Hierdoor heb je minder snel last van beschadigingen. CPL laminaat is iets dunner en wordt aangebracht vanaf een rol. Je leest hier meer over het bekleden van de trap met laminaat.

traprenovatie betonlook Dronten

Betonlook

Het is niet praktisch om echt beton te gebruiken voor een trap. Wil je echter een trap met de uitstraling van beton in jouw woning in Dronten? Laat een trappenmaker dan de treden renoveren met een betonlook. Deze treden hebben het uiterlijk van beton, maar zijn niet ruw of koud zoals echt beton. De betonlook is zeer populair en past goed in een modern en strak interieur.

traprenovatie eikenhout Dronten

Eikenhout

Je hebt de keuze uit verschillende soorten hout bij een houten traprenovatie. Hout geeft jouw trap een warme en authentieke uitstraling en is bovendien erg duurzaam. Eiken wordt veel gebruikt voor het renoveren van trappen. Eiken is erg sterk. Hierdoor slijt een trap van eiken niet snel en is het kras- en stootvast. Door te kiezen voor eiken ben je zeker van een hoge kwaliteit. Vind je milieuvriendelijkheid belangrijk? Overweeg dan FSC-hout.

traprenovatie pvc Dronten

Traprenovatie PVC

PVC is een veelzijdig materiaal en is zeer geschikt voor een traprenovatie. Het grootste voordeel is dat weinig onderhoud vereist. Het is niet nodig om het materiaal na een paar jaar opnieuw te schuren of te verven. Twijfel je nog tussen hout of kunststof? Door te renoveren met PVC met een houtlook heb je de voordelen van PVC en de uitstraling van hout. Of ga voor een moderne betonlook.

traprenovatie linoleum Dronten

Linoleum

Linoleum ken je misschien alleen als materiaal voor vloerbedekking, maar ook voor een traprenovatie wordt het veel gebruikt. Linoleum is duurzaam en natuurlijk. Het beschadigt niet snel en gaat jarenlang mee. Net als PVC en vinyl is linoleum onderhoudsarm. Door te renoveren met linoleum heb je de keuze uit verschillende kleuren en stijlen.

traprenovatie vinyl Dronten

Vinyl

Vinyl heeft over het algemeen een ouderwets imago, maar toch kiezen veel mensen in Dronten nog steeds voor vinyl als trapbekleding. Vinyl is een kunststof bekleding en is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Hiermee is het ook mogelijk om andere materialen, zoals laminaat, na te bootsen. Het is gemakkelijk te onderhouden en is goed bestand tegen slijtage.

Tapijt

Hoewel mensen steeds vaker voor andere trapbekleding kiezen, is ook tapijt nog steeds een goede keuze. Dit heeft als voordeel dat het een erg voordelige optie is. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en patronen. Hoogpolig tapijt heeft een bijzondere uitstraling, maar vereist meer onderhoud. Laagpolig tapijt is daarentegen juist heel gemakkelijk in onderhoud.


Is jouw trap beschadigd of verouderd?

Schakel een expert in voor de renovatie. Vraag snel vrijblijvende offertes aan!

Offertes aanvragen

Trap renoveren, met behoud van karakter

Wil je het karakter van de trap van jouw woning in Dronten behouden, maar wel een renovatie uit laten voeren? Dat is zeer goed mogelijk. Ideaal als je niet de charme en het karakter wilt verliezen, maar de treden terug wil brengen in de oude staat. Een trapspecialist repareert alle beschadigingen en voert de goedkope traprenovatie uit. Kies bijvoorbeeld voor zandstralen om alle lagen verf en lak te verwijderen. Het straalmiddel wordt op hoge druk op de treden en de trapleuningen gespoten. Hierdoor wordt alles gelijkmatig geschuurd, ook de moeilijk bereikbare plekken. Na het zandstralen gaat de vakman uit de omgeving van Dronten verder met de afwerking, bijvoorbeeld door het te schilderen of te oliën.

Traprenovatie: open of dichte trap?

Eén van de keuzes die je neemt, is de keus voor een open of gesloten trap. Bij een open trap, zijn er geen stootborden aanwezig. Het voordeel hiervan is dat dit trapmodel ruimtelijk oogt. Dit komt vooral van pas wanneer deze in de woonkamer staat. Toch heeft ook een dichte trap vele voordelen. Allereerst heb je hierbij de mogelijkheid om een trapkast te realiseren. Zo benut je een hoop ruimte die anders vaak verloren gaat. Daarnaast biedt dit trapmodel voordelen op het gebied van warmte- en geluidsisolatie. De kostprijs voor het renoveren van een gesloten model ligt wel iets hoger. Dit heeft te maken met het feit dat de trapspecialisten meer materiaal gebruiken.

Doe-het-zelf of uitbesteden?

Denk je erover na om te kiezen voor een doe-het-zelf project? Of wil je juist een vakman inschakelen? Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor de goedkope traprenovatie. De specialist heeft veel ervaring en kennis en adviseert je over alle mogelijkheden. Een trap wordt elke dag gebruikt, een renovatie van een paar dagen is dus erg onhandig. De trapspecialist uit Dronten zorgt voor een snel en vakkundig resultaat. Na het renoveren wordt alles netjes opgeruimd en afgevoerd. Je blijft niet zitten met de rommel. Wil je besparen op het renoveren? Doe dan een aantal voorbereidende werkzaamheden zelf en vergelijk offertes van specialisten uit de omgeving van Dronten.

goedkope traprenovatie Dronten

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Deskundig advies
 • Veel vakkennis en ervaring
 • Prachtig eindresultaat
 • Je hoeft geen gereedschappen of materialen aan te schaffen
 • Alles wordt netjes opgeruimd

Traprenovatie in Dronten? Gratis offertes!

Wil je jouw trap laten renoveren? Denk je na over een traprenovatie door middel van overzettreden van laminaat, hout of vinyl? Of wil je de trap in oude glorie laten herstellen? Schakel een trappenbedrijf uit de regio Dronten in voor de beste kwaliteit en een lange levensduur. Ook een traprenovatie van open naar dicht is mogelijk met een vakman uit de regio Dronten. Of voeg met het renoveren extra opties zoals antislip en verlichting om de veiligheid te verhogen toe. Vul het offerteformulier in en je ontvangt snel een aantal gratis offertes met scherpe prijzen. Het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen