Traprenovatie Almere

Voor je eigen veiligheid is het natuurlijk belangrijk dat je trap in goede staat verkeerd. Maar je wilt natuurlijk ook dat hij er een beetje leuk uitziet! Met traprenovatie sla je twee vliegen in één klap. Laat trapbekleding in Almere aanbrengen voor een grotere veiligheid en profiteer daarnaast van de prachtige uitstraling van eiken hout, beton of zelfs vinyl!

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden bij een traprenovatie in Almere, zoals het bevestigen van overzettreden en het schilderen van houten trappen. Ook krijg je een indicatie van de prijs voor het renoveren van trappen.


Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Met een traprenovatie vergroot je de veiligheid op de trap enorm. Door een trap te stofferen krijg je bijvoorbeeld veel meer grip op de traptreden, waardoor je minder snel uitglijdt. En door de trap te bekleden met laminaat of hout heb je geen last meer van verf die loslaat of gladde treden door slijtage.

Toch zitten er naast de veiligheid nog meer voordelen aan een traprenovatie:

 • Een traprenovatie is flink goedkoper dan het kopen van een nieuwe trap.
 • Een tap renovatie is in korte tijd afgerond.
 • Een open trap in Almere stofferen of bekleden geeft de hal en jouw woning een compleet ander uiterlijk.
 • Door jouw trap te bekleden met hout, laminaat of een ander materiaal verhoog je de woningwaarde.

traprenovatie Almere

Traprenovatie kosten

De kosten van een traprenovatie zijn afhankelijk van het soort trap, het aantal traptreden én de soort trap renovatie. Maar wat kost een traprenovatie? Kies je ervoor om jouw open trap in Almere te bekleden? De prijzen voor de traprenovatie liggen dan rond de €1.000,- tot €1.750,-, afhankelijk van de vorm van je trap. Voor het bekleden van een dichte trap liggen de kosten rond de €3.200,-.

Wat zijn de prijzen van een traprenovatie met overzettreden?

Een goedkope traprenovatie met laminaat kost ongeveer €125,- per traptrede. Voor een traprenovatie met tapijt liggen de prijzen rond de €135,- per trede en voor vinyl of pvc betaalt je gemiddeld €145,- per trede. De prijzen voor een traprenovatie met echt hout liggen rond de €160,- per m².

Wat is de prijs van een traprenovatie?

Soort trap Gemiddelde totale kosten *
Rechte open trap €1.000,- tot €1.300,-
Open trap met 1 kwart €1.600,- tot €1.750,-
Gesloten trap met 1 kwart €3.200,-
Open trap met 2 kwarten Vanaf €2.000,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw, maar exclusief trapleuningen en eventuele LED-verlichting.

Wat kost een traprenovatie met overzettreden?

Type traprenovatie (gesloten trap) Gemiddelde vanaf prijs
per traptrede
Gemiddelde totale kosten *
Traprenovatie laminaat (overzettreden) €125,- Vanaf €1.600,-
Traprenovatie tapijt (overzettreden) €135,- Vanaf €1.750,-
Traprenovatie vinyl / PVC (overzettreden) €145,- Vanaf €1.900,-
Traprenovatie eiken hout (overzettreden) €160,- Vanaf €2.100,-
Alternatief voor overzettreden
Behoud van huidige karakter: schilderen / oliën n.v.t. €350,- tot €750,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor het bekleden van de trap?

Er zijn diverse factoren die de totaalprijs van de renovatie beïnvloeden. Heb je bijvoorbeeld een open trap? Goed nieuws: doordat je bij het renoveren van je trap in Almere minder materiaal nodig hebt, ligt de kostprijs een stuk lager! Voor het bekleden van dichte trappen is extra materiaal nodig voor de stootborden en zijkanten. Hierdoor betaal je uiteindelijk meer. Een andere invloed op de prijs is het soort traprenovatie dat je laat uitvoeren: schilderen is bijvoorbeeld stukken goedkoper dan bekleden.

Hieronder staan de belangrijkste factoren op een rijtje:

 • Gaat het om een open of een gesloten trap?
 • Welk soort traprenovatie laat je uitvoeren?
 • Welke extra opties voeg je toe?

Besparen op de traprenovatie in Almere? Vergelijk offertes!

Kies de traprenovatie expert met het beste aanbod & bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

trapbekleding plaatsen Almere

Trapbekleding in Almere; welk materiaal kiezen?

Je wilt in Almere jouw trap bekleden: welk materiaal is de beste keuze? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Je hebt onder andere de keuze uit laminaat en hout, maar ook vinyl en tapijt zijn goede opties. Hieronder lees je meer over de verschillende materialen en de bijbehorende voordelen. Wil jij je trap opknappen? Vergelijk gratis offertes!

Traprenovatie met pvc

Met PVC kun je heel veel verschillende kanten op. PVC is een ideaal materiaal, omdat het weinig onderhoud nodig heeft en slijtvast is. Daarnaast kun je PVC gebruiken om een andere uitstraling na te bootsen. Ga bijvoorbeeld voor een houtlook, voor een warme uitstraling, of voor de moderne betonlook voor een industriële uitstraling! PVC is bovendien een voordelige keuze. Meer weten? Lees hier meer over het bekleden van trappen met pvc.

Wat kost een trap bekleden met pvc? De kosten liggen dan rond de €145,- per traptrede.

Trap bekleden met laminaat

Heb je een beperkt budget en wil je toch graag je trap in Almere renoveren? Kies dan voor een traprenovatie met laminaat. Dit is namelijk de goedkoopste optie. Met laminaat boots je gemakkelijk echt hout na. Zo profiteer je van de warme sfeer van hout zonder het vereiste onderhoud! Laminaat is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: HPL en CPL. De kwaliteit van beide varianten is echter nagenoeg gelijk.

De kosten voor het bekleden van de trap met laminaat, liggen gemiddeld rond de €125,- per traptrede.

Traprenovatie met betonlook

Je vindt steeds vaker elementen van beton in woningen. Wist je dat een betonnen trap ook een optie was? Nou is het storten van een nieuwe betontrap misschien een gek idee, maar je kunt er ook voor kiezen om laminaat met een betonlook te gebruiken bij de renovatie. Met betonlook laminaat heb je de industriële uitstraling van echt beton, zonder dat je last hebt van koude en kille traptreden.

trap bekleden met hout

Trap bekleden met hout

Wanneer je erg gecharmeerd bent van echte houten trappen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je betonnen trap in Almere te bekleden met eiken hout. Eiken is één van de meest gebruikte houtsoorten voor een traprenovatie. Eiken is namelijk enorm duurzaam en heeft een prachtige uitstraling. Bovendien kun je eiken goed bewerken, waarmee je de trap gemakkelijk verft of schildert. Vind je milieuvriendelijkheid belangrijk? Overweeg dan een traprenovatie met FSC-hout.

Voor overzettreden van hout betaal je gemiddeld €160,- per traptrede.

Trap renovatie met vinyl

Vinyl bestaat uit meerdere lagen: de onderlaag, de versterkingslaag, een decoratieve laag en een slijtvaste toplaag. Zoals jij je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, zorgt dit voor een erg sterk geheel. Als je kiest voor een renovatie met vinyl in Almere, dan is er de optie om het vinyl te bedrukken. Hierdoor kun je het vinyl elke mogelijk uitstraling geven die je wilt. Vinyl heeft veelal dezelfde uitstraling als pvc, maar voelt een stuk zachter aan. Vinyl zorgt dus voor een groter gebruiksgemak.

Voor een traprenovatie met vinyl betaal je ongeveer €145,- per trede.

Trap met tapijt stofferen

Tapijt als trapbekleding was vooral in het verleden erg populair in Almere. Toch zijn er nog steeds mensen die hun trap graag met vloerbedekking bekleden. Het oppervlak is erg zacht, waardoor het prettig loopt. Het dempt geluid, waardoor je het niet hoort als iemand de trap op en af loopt. Daarnaast biedt het voldoende grip en is het dus een erg veilig materiaal.

Laat je jouw trap stofferen? Dit kost ongeveer €135,- per trede.

Linoleum op de trap

Linoleum is in Almere nog niet heel bekend, maar toch is dit ook een erg geschikte optie bij een traprenovatie. Linoleum is namelijk slijtvast en geluidsdempend. Daarbij heeft het een zachte toplaag, waardoor het erg fijn aanvoelt aan je voeten. Je kunt linoleum uiteraard gebruiken bij zowel open als dichte trappen en er is de keuze uit een breed aanbod aan patronen.


Trapbekleding in Almere? Bespaar op de kosten!

Laat je trap in Almere vakkundig bekleden tegen de laagste prijzen!

Gratis offertes vergelijken

trap bekleden Almere

Trap bekleden in Almere? Deze methoden worden toegepast

Ziet je trap er niet meer zo mooi uit? Laat dan een goedkope traprenovatie uitvoeren! Er zijn verschillende soorten renovaties. Heb je een trap van hout en wil je het unieke karakter behouden? Laat deze dan schilderen door een specialist in Almere! Dit is de meest goedkope traprenovatie.

Wil je liever compleet iets anders? Met behulp van trapbekleding of overzettreden in Almere geef je de traptreden een heel ander uiterlijk. Je hoeft niet bang te zijn dat je hal er ouderwets uit komt te zien: bij trapbekleding heb je zoveel meer keuze dan tapijt alleen. Kies bijvoorbeeld voor PVC, leer of zelfs kurk voor een uniek en modern uiterlijk!

Laat je trap opknappen en bespaar op de kosten: vergelijk gratis offertes!

Trap opnieuw bekleden

Eén van de manieren om je trap in Almere te renoveren, is door middel van trapbekleding. Trapbekleding is verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zodat je zelf bepaalt welke look je de trap geeft. Ga je voor een betonlook, voor een industriële uitstraling? Of verlang je juist naar het warme uiterlijk van echt hout?

Voor wie een unieke trap in huis wil hebben, is het ook een optie om de trappen te bekleden met bijvoorbeeld leer, of kurk. Houd bij de keuze van het materiaal wel rekening met de kostprijs. Hoe duurder het materiaal, hoe hoger uiteindelijk de totaalprijs.

Overzettreden plaatsen

Het bevestigen van overzettreden is een erg gemakkelijke manier om je trap in Almere te bekleden. Hierbij gebruikt de goedkope trapspecialist uit Almere speciale, kant en klare traptreden die hij over de oude treden heen plaatst. In dit proces snijdt hij de overzettreden goed op maat, zodat alles op elkaar aansluit. Het resultaat is een complete traprenovatie die binnen één werkdag al is afgerond!

Overzettreden zijn verkrijgbaar in vele verschillende materialen, zoals tapijt, laminaat en zelfs hout! Hoewel je ook zelf goedkope overzettreden kan kopen, is het toch aan te raden om deze door een goedkope vakman te laten bevestigen. Dit levert uiteindelijk het mooiste resultaat op.


Voorbeeld van een voordelige traprenovatie met overzettreden


Trap verven of oliën

Een houten trap laten verven of oliën is de meest goedkope soort traprenovatie. Veel mensen denken dat dit een eenvoudige klus is, maar het onderschat het niet. De vakmannen verven de traptreden om en om, zodat je in ieder geval naar boven en naar beneden kunt blijven lopen.

Bovendien vereist het schilderwerk een hele goede voorbereiding. Zonder deze voorbereiding loop je het risico dat de verf niet goed hecht of dat het eindresultaat niet zo mooi is als gehoopt. Schakel daarom altijd een trapspecialist in!

Trap zandstralen; behoud het originele karakter

Wil je het originele karakter van jouw trap behouden, laat deze dan zandstralen. Zandstralen is een techniek om de trap in korte tijd volledig kaal te schuren. Dit gebeurt met een schurend middel dat onder hoge druk op de trap gespoten wordt.

Kan ik mijn trap zelf zandstralen?

De druk en het schuurmiddel wordt volledig afgestemd op de kwaliteit van jouw trap. Gaat dit verkeerd, dan loop je het risico dat het originele hout beschadigd raakt. Het is dus verstandig hiervoor een expert in te huren.


Trap in Almere laten bekleden? Bespaar tot 40%!

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes & bespaar!

Start de gratis offerteaanvraag

trap renoveren Almere

Traprenovatie bij een open en een dichte trap

Of je nu een dichte of een open trap hebt: een goedkope traprenovatie is altijd mogelijk! Je hebt verschillende opties. Bij zowel open als gesloten trappen is het mogelijk de trap te stofferen of te bekleden met overzettreden. Daarbij is het een optie om jouw open trap dicht te maken! Hieronder lees je meer over de verschillende opties bij open en gesloten trappen. Trap renoveren? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Open trap bekleden

Heb je een open trap? Goed nieuws: een traprenovatie is in dat geval relatief goedkoop. Dat komt omdat je bij het bekleden minder materiaal nodig heeft. Bij open trappen zijn er natuurlijk geen stootborden die je moet laten bekleden!

Je kunt overwegen om alleen de bovenkant van de trede te bekleden. Dit is de meest goedkope optie, maar het ziet er misschien minder mooi uit. De meeste mensen laten daarom de boven én onderkant van de traptrede bekleden. Zeker als het gaat om een open trap in de woonkamer!

Wat kost een open trap bekleden?

De kosten liggen rond de €1.000,- tot €1.750,-, afhankelijk van de vorm van de trap.

Traprenovatie dichte trap

Bij een dichte trap heb je natuurlijk dezelfde mogelijkheden als bij een open trap: je kunt de trap bekleden, stofferen en verven of oliën. Wil je de trap volledig bekleden? Dan moet je ook de stootborden laten bekleden. Hierdoor liggen de kosten voor de renovatie doorgaans hoger dan bij open trappen. Het voordeel is dat je niet de onderkant van de treden hoeft te bekleden, omdat deze vaak niet zichtbaar zijn!

Het bekleden van een gesloten trap kost ongeveer €3.200,-. Hierbij gaat het om een trap met één kwart erin. Heb je een rechte trap? Dan vallen de kosten net iets lager uit.

Open trap dicht maken

Een open trap in huis kan heel stijlvol zijn. Toch kiezen veel mensen in Almere ervoor om een open trap dicht te maken. Dit biedt namelijk een belangrijk voordeel: betere isolatie. Bij een open trap verlies je veel warmte: zonde! Hierdoor stijgt jouw energierekening.

Door de trap dicht te maken verlies je geen warmte meer! Bijkomend voordeel, is dat je onder een dichte trap veel extra opbergruimte kunt realiseren. Een trapkast is in veel huishoudens onmisbaar! Wil jij jouw trap ook dichtmaken? Schakel dan een vakman uit Almere in. Zo ben je verzekerd van het beste resultaat!

Opties bij een traprenovatie

Bij een traprenovatie heb je de keuze uit verschillende opties. Laat bijvoorbeeld ook direct de trapleuning vervangen voor een betere veiligheid op de trap! Of kies voor stijlvolle trapverlichting. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten opties en wat deze opties precies kosten. Wil jij je trap binnenkort renoveren? Vergelijk offertes en vind een geschikte trapspecialist bij jou in de buurt!

traprenovatie opties

Wat kosten de opties bij een traprenovatie?

Wil je uitglijden voorkomen? Laat dan anti-slip strips aanbrengen. Deze kosten ongeveer €3,- tot €15,- per meter. Hoeveel meter je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal traptreden en de breedte van jouw trap.

Voor stijlvolle trapverlichting betaal je ongeveer €10,- tot €40,- per spot of LED-strip. Toe aan nieuwe trapleuningen? Deze kosten ongeveer €40,- tot €150,- voor de gehele trap, afhankelijk van de materiaalsoort. Deze prijzen zijn nog exclusief montage! Voor meer informatie over de prijzen, is het raadzaam om meerdere offertes te vergelijken.

Prijsoverzicht traprenovatie opties

Welke opties? Gemiddelde prijs
Opmerking
Anti-slip strips €3,- tot €15,- per meter Helpt uitglijden op de trap te voorkomen.
Trapverlichting €10,- tot €40,- per spot of LED-strip Moderne manier om jouw trap te verlichten
Trapleuningen €40,- tot €150,- voor de gehele trap Voor meer veiligheid en beter houvast

* dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exc. montage. Vraag voor exacte prijzen incl. montage gratis offertes aan.

Antislip trap

Een houten trap kan best glad zijn, zeker als je met sokken de trap op of afloopt. Bescherm jezelf en jouw kinderen door anti-slip strips aan te brengen. Deze plaats je voor op de traptrede, waardoor jouw voeten tijdens het lopen meer grip hebben: ze glijden dus minder snel weg! Een anti-slip strip is al verkrijgbaar vanaf ongeveer €3,- tot €15,- per meter. Hoeveel strips je nodig hebt is afhankelijk van de afmetingen van jouw trap.

Trapverlichting

Trapverlichting is enorm sfeervol. Er zijn twee manieren om jouw trap te verlichten: door middel van spotverlichting naast de traptreden, tegen de muur of door middel van LED-strips onder elke trede. Beide manieren vergroten de veiligheid op de trap: je ziet in het donker namelijk altijd waar je jouw voeten neerzet. Hierdoor voorkom je dat je op de trap struikelt.

De kosten voor trapverlichting liggen rond de €10,- tot €40,- per spot of LED-strip .

Trapleuningen

Een trapleuning is onmisbaar bij een trap. Leuningen zorgen voor meer houvast en vergroten de veiligheid. Laat de leuning altijd plaatsen door een trapexpert, zodat je zeker weet dat deze goed bevestigd is. De leuning wordt geplaatst tussen 80 en 100 centimeter boven de trap. Volgens het Bouwbesluit is het zelfs verplicht dat er aan minimaal één kant een trapleuning zit.

De kosten voor trapleuningen liggen rond de €40,- tot €150,- voor de hele trap.


Goedkope traprenovatie in Almere!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Offertes vergelijken

Traprenovatie in 1 dag

Wil jij je trap in Almere laten renoveren? Dan hoef je niet bang te zijn om wekenlang met de renovatie bezig te zijn. Het renoveren van trappen is in de meeste gevallen zelfs al in één werkdag afgerond! ’s Ochtends komen de specialisten uit Almere langs om je trap Almere te renoveren en ’s avonds geniet je al van je nieuwe trap

Recent aangevraagde offertes

Goedkope traprenovatie in Almere
Trap stofferen in Lelystad
Trap bekleden met laminaat in Dronten
Traprenovatie betonlook in Emmeloord
Trap bekleden met hout in Zeewolde
Open trap dicht maken in Urk
Pvc traprenovatie in Amsterdam
Trapverlichting installeren in Rotterdam
Overzettreden plaatsen in Assen
Eiken trapreden plaatsen in Groningen

Trap opknappen: doe-het-zelf of uitbesteden?

Ga je zelf aan de slag met een renovatie in Almere, of laat je de trap renoveren? Vooral het plaatsen van overzettreden wordt door veel mensen in Almere als ‘doe –het-zelf’ klus beschouwd. Toch levert alleen het inschakelen van een trapexpert uit Almere je het allermooiste resultaat op! Vaak zijn overzettreden nog niet volledig op maat, waardoor je ze zelf nog bij moet snijden. Al met al heeft een goedkope trapspecialist vele voordelen!


Door een trapspecialist uit Almere in te schakelen ben je verzekerd van het allermooiste resultaat!

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Je profiteert van de kennis en ervaring van vakmannen.
 • De renovatie in Almere is in korte tijd afgerond, in vele gevallen zelfs al in één dag!
 • Alles wordt netjes opgeruimd.
 • Je hoeft zelf geen materiaal of gereedschap te kopen.

goedkope traprenovatie Almere

Traprenovatie in Almere nodig? Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Wil jij binnenkort je trap in Almere renoveren? Laat je traptreden bekleden met hout voor een authentieke uitstraling, of kies voor tapijt voor een hoger comfort! Op welke manier jij je trap ook wilt renoveren: bespaar tot wel 40% met het vergelijken van offertes!

Door de prijzen van verschillende trapspecialisten te vergelijken ben jij verzekerd van de beste prijs. Maak je geen zorgen: het vergelijken van offertes is gratis én vrijblijvend. Je zit dus helemaal nergens aan vast! Wil je ook besparen? Vraag dan direct gratis offertes aan en start je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!