trap bekleden linoleum

Trap bekleden met linoleum

Traprenovatie nodig en wil je ‘m laten bekleden met linoleum? Dan heb je eindeloos veel mogelijkheden. Bovendien brengt linoleum diverse voordelen met zich mee, wat ervoor zorgt dat dit een zeer aantrekkelijk materiaal is voor het bekleden van de trap. Linoleum bestaat uit lijnzaadolie, hars, kalk en natuurlijke pigmenten en is dus een volledig milieuvriendelijk materiaal. Lees snel verder voor meer informatie over de voordelen van linoleum, de prijs van dit type trapbekleding en eventuele extra opties die je kiest. Ben je nieuwsgierig geworden naar de kosten? Vraag dan gratis offertes aan en ontvang verschillende prijsopgaven. Zo vind je de juiste specialist voor deze traprenovatie klus.

Voordelen van linoleum

Linoleum is een 100% natuurlijk materiaal voor het bekleden van je trap. Het is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar heeft ook een lange levensduur en is slijtvast. Je gebruikt het materiaal dus goed op plekken die intensief gebruikt worden, zoals de trap. Linoleum is onderhoudsvriendelijk en antibacterieel. Dit betekent dat het gemakkelijk is om het materiaal stofvrij te houden. Fijn, als je last van een stofallergie hebt. Bovendien heeft het een mooie uitstraling, heb je geen geluidsoverlast en is het verkrijgbaar in allerlei kleuren. De voordelen op een rijtje:

  • 100% natuurlijk
  • Milieuvriendelijk materiaal
  • Biologisch afbreekbaar
  • Lange levensduur
  • Slijtvast
  • Onderhoudsvriendelijk en antistatisch
  • Mooie uitstraling
  • Geluidsdempend

Kleuren & designs

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden als het op het bekleden van linoleum trapbekleding aankomt. Dit type is namelijk verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en motieven. Zo kies je bijvoorbeeld de betonlook als je een modern interieur wilt creëren. Liever een persoonlijke stijl? Laat dan een foto of figuur in het dessin verwerken en creëer een unieke trapbekleding. Dit materiaal is verkrijgbaar in tegels, stroken of banen.


Trap laten bekleden met linoleum?

Vergelijk offertes en vind een trapspecialist die de trapbekleding voor je legt.
Gratis offertes aanvragen


Prijs voor linoleum trapbekleding

Meerdere factoren hebben invloed op de prijs van linoleum trapbekleding. Zo beïnvloedt de soort trap de kosten behoorlijk. Een rechte trap bekleden is namelijk goedkoop in vergelijk met een wenteltrap. Ook ben je met een open trap voordeliger uit dan met een dichte variant. De afwerking en de montage spelen mee in de hoogte van de kosten, net als het arbeid dat verricht moet worden. Trapspecialisten hanteren ieder een eigen uurtarief of vast bedrag voor het leggen van linoleum. De prijs zal dus per specialist verschillen. Het leggen zal tussen de €1.250,- en €1.500,- kosten.

Wat is het verschil tussen linoleum en marmoleum?

Linoleum is een product dat gemaakt is van een mix van grondstoffen. Marmoleum is in feite exact hetzelfde, behalve dat marmoleum een gemarmerd effect heeft en linoleum niet. Het is dus een combinatie van linoleum en marmer en is ontworpen door de Forbo.

Hoe wordt linoleum gelegd?

Als het aankomt op het leggen van linoleum op de trap, zijn er 3 opties. Het is namelijk verkrijgbaar in banen, stroken of tegels. Afhankelijk van de keuze die je maakt, verschilt de manier van leggen. Bij sommige soorten zit er een kliksysteem, waardoor je de panelen eenvoudig aan elkaar klikt. Het aan elkaar klikken is gemakkelijk, alleen is het geen waterdicht systeem. Stroken of tegels worden aan de trap gelijmd, waarbij de naden aan elkaar gelast worden. Lassen is belangrijk, dit voorkomt namelijk vocht onder het materiaal. Het is verstandig om het linoleum 24 uur te laten acclimatiseren voordat je de trap ermee gaat bekleden.

linoleum trapbekleding

Extra opties

Laat je de trap bekleden met linoleum? Dan heb je ook een aantal extra opties waar je uit kunt kiezen, die onder andere de veiligheid vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het leggen van trapmatten, plaatsen van antislip strips of toevoegen van verlichting.

Antslip strips

Een gladde trap is gevaarlijk en zorgt voor veel ongelukken in huis. Om glijpartijen te voorkomen is het aan te raden om antislip strips te laten plaatsen op de trap, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Daarbij zorgen antislip strips ervoor dat de trap minder snel slijt. Antislip strips zijn er in allerlei soorten en bevestig je zelf gemakkelijk op de traptreden.

Verlichting

Steeds vaker maakt men gebruik van verlichting in de trap. Trapverlichting is betaalbaar, geeft een moderne uitstraling en zorgt voor een verhoging van de veiligheid. Er zijn verschillende plaatsen waar je trapverlichting toevoegt, bijvoorbeeld onder de traptreden, in de trapleuning of in stootborden.

Trapmatten

Trapmatten worden ook wel halve maantjes genoemd en zijn matten die op de traptreden geplaatst worden. Ze zorgen voor extra grip, werken geluidsdempend en zijn decoratief. Bovendien slijt de trap minder snel door halve maantjes. Het is eenvoudig om de trapmatten zelf te bevestigen aan de traptreden met dubbelzijdig tape.


Benieuwd naar de kosten voor linoleum trapbekleding?

Vraag offertes aan en vergelijk deze onderling!
Gratis offertes aanvragen


Wel of niet zelf doen?

Het is een optie om je trap zelf te bekleden. Dit is goedkoop en scheelt vooral op de arbeidskosten. Echter heb je hier wel een aantal praktische vaardigheden voor nodig en bovendien kost het je behoorlijk wat tijd. Laat daarom de traprenovatie liever uitbesteden aan een trapspecialist. Vaak bekleden specialisten je trap al binnen 1 of 2 dagen. Zij beschikken over veel ervaring, hebben de juiste kennis en weten precies welke materialen en gereedschappen ze nodig hebben.

Besparen op de kosten? Gratis offertes!

Wil je besparen op de prijs voor het leggen van linoleum trapbekleding? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door offertes aan te vragen via het offerteformulier, zorgen wij dat je in contact komt met verschillende trapexperts die jou willen helpen bij het bekleden. Vergelijk deze offertes onderling op prijs en aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!