Traprenovatie Kampen – Vakkundige renovatie

Ben je de uitstraling van je trap zat? Of is deze inmiddels zodanig verouderd dat een traprenovatie onvermijdelijk is? Laat deze dan renoveren door één van de trapspecialisten in Kampen! Met behulp van overzettreden of trapbekleding kun je de uitstraling compleet veranderen!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende manieren om je trap te renoveren. Ook vind je meer informatie over de verschillende soorten trapbekleding en overzettreden. Ben je benieuwd naar de kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Al na één dag een gerenoveerde trap

Het plaatsen van een nieuwe trap is een flinke investering in tijd en geld. Maar het renoveren van je trap is al in één werkdag gedaan! Dit betekent dat jouw trap er zo snel mogelijk weer als nieuw uit zal zien. Kies je voor een traprenovatie met trapbekleding? Of laat je juist overzettreden plaatsen? Door de vele mogelijkheden kies je gemakkelijk iets dat bij jouw persoonlijke smaak én budget past!

Besparen op traprenovatie kosten? Gratis offertes

Niemand wil teveel betalen voor zijn of haar traprenovatie. Gelukkig is er een eenvoudige manier om tot wel 40% op de renovatiekosten te besparen. Hoe? Door offertes te vergelijken! Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk meerdere offertes aan. Vergelijk de prijzen en kies zo voor de trapspecialist met het beste aanbod. Zo ben je altijd verzekerd van de scherpste prijs!

trap renoveren in Kampen

Welke vorm van traprenovatie?

Er zijn diverse manieren om je trap te renoveren. Een bekende methode voor een traprenovatie, is het plaatsen van trapbekleding. Hiermee bekleedt de goedkope trapspecialist alle traptreden, stootborden en de trapwangen met, bijvoorbeeld, hout, laminaat of PVC. Met een dergelijke traprenovatie hebben trappen binnen een handomdraai een compleet ander uiterlijk! Een tweede optie, is het aanbrengen van overzettreden. Dit is vaak voordeliger, omdat er minder materiaal nodig is. Dit zorgt voor voldoende grip op de traptreden en heeft een nette uitstraling.

Heb je een houten trap? Dan kun je deze natuurlijk renoveren door hem te zandstralen en te schilderen of oliën. Het zandstralen is een techniek om het originele hout weer zichtbaar te maken. Als je slijtage wilt voorkomen is het wel belangrijk om dit goed af te werken. Dit kan door de traptreden te schilderen, maar als je de blanke houtkleur wilt behouden dan is oliën ook een goede optie.

Soorten traprenovaties:

 • Nieuwe trapbekleding
 • Plaatsen van overzettreden
 • Schilderen of oliën
 • Opknappen van de trapleuning
 • Zandstralen

traprenovatie uitvoeren in Kampen

Trap bekleden Kampen

Bij het bekleden van trappen is er de keuze uit veel verschillende materialen. Hout is een populaire soort bekleding. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om een betontrap te bekleden met hout, dan om een compleet nieuwe houten trap aan te schaffen. Als je graag de warme uitstraling van hout wilt, dan is dit een goede optie. Steeds meer mensen kiezen voor het bekleden met PVC. PVC is een kunststof, en is erg goed bestand tegen krassen en andere slijtage. Daar komt bij dat het erg gemakkelijk te reinigen is, waardoor het een erg onderhoudsvriendelijk materiaal is. Ook leer en zelfs kurk is een mogelijkheid!


Wil jij je trap laten renoveren?

Een goedkope renovatie laat je uitvoeren door een ervaren trapspecialist uit Kampen!

Gratis offertes aanvragen

Overzettreden, voor over de oude traptreden

Bij een beperkt budget is het bevestigen van overzettreden ook een zeer goede optie! Hierbij gaat het meestal op kant en klare traptreden, die je over de oude treden heen plaatst. Hiermee bescherm je de originele trede tegen slijtage en beschadigingen, waardoor de levensduur een stuk langer wordt. Omdat je bij overzettreden minder materiaal gebruikt dan bij trapbekleding, is dit vaak een stuk voordeliger. Indien gewenst kun je ook de stootborden en zijkanten van de trap bekleden met overzettreden.

Hoewel dit vaak gezien wordt als doe-het-zelf klus, is het toch aan te raden hiervoor een specialist in te schakelen. Alleen dan ben je verzekerd van het mooiste resultaat!

kosten van traprenovatie

Traprenovatie kosten

De kosten voor een traprenovatie in Kampen zijn afhankelijk van een aantal factoren: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten verschillen per trapspecialist. Wil je verzekerd zijn van de beste prijs? Vergelijk dan de kosten van verschillende vakmannen. De voordeligste traprenovatie is die van een houten trap. Voor het schilderen of oliën betaal je ongeveer €350,- tot €750,-. Wil je liever overzettreden laten plaatsen? Dan zijn de kosten afhankelijk van het soort materiaal. Voor laminaat ligt de prijs in totaal rond de €1.600,- en voor vinyl gemiddeld rond de €1.900,-. Eiken heeft een prachtige uitstraling, maar is een duurdere optie. Dit kost ongeveer €2.100,-.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Uiteraard speelt het materiaal een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Er zijn echter nog andere factoren die de prijs beïnvloeden. Als je een open trap laat renoveren, dan liggen de kosten vaak lager. Dit heeft te maken met het feit dat het te renoveren oppervlak minder groot is. Ook het soort traprenovatie speelt een grote rol. Schilderen is bijvoorbeeld voordeliger dan wanneer je de trap volledig laat bekleden met eiken. De totaalprijs voor de renovatie wordt onder meer beïnvloed door:

 • De keuze voor een open of gesloten trapmodel;
 • Het soort traprenovatie dat je uit laat voeren;
 • Eventuele extra opties.

Diverse opties bij een traprenovatie

Bij een traprenovatie heb je de keuze uit diverse extra’s. Deze hebben een positieve invloed op de veiligheid van je trap. Is je trapleuning versleten? Kies er dan voor om deze te herstellen of vervangen. Het is lastig grip te krijgen op een gladde, versleten trapleuning. Als je deze vervangt dan is de kans op een valpartij direct een stuk kleiner. Een andere mogelijkheid, is de installatie van trapverlichting. LED verlichting plaats je langs of zelfs onder de traptreden, wat enorm sfeervol is. Daarnaast zorgt dit ervoor dat je altijd ziet waar je loopt! Een laatste optie om uitglijden te voorkomen, is het plaatsen van antislip strips.


Video: traprenovatie met laminaat


Laminaat

Eén van de meest gekozen materialen voor het bekleden van trappen is laminaat. Zowel HPL als CPL is een goede optie. Hiermee creëer je namelijk de warme uitstraling van hout, terwijl je profiteert van het onderhoudsgemak van kunststof. HPL en CPL laminaat is in kwaliteit nagenoeg gelijk, maar de prijs van CPL is iets gunstiger. CPL staat voor Continuous Pressure Lamminate en HPL staat voor High Pressure Laminate.

traprenovatie betonlook Kampen

Betonlook

De betonlook is tegenwoordig erg populair in woningen in Kampen. Met laminaat is het tevens een optie om de industriële uitstraling van beton na te bootsen. Je hebt nu wel de betonlook, zonder dat je last hebt van koude traptreden. Bovendien is een betonlook al binnen één werkdag te realiseren en kost het stortten van een betontrap veel meer tijd én geld.

traprenovatie met eikenhout Kampen

Eikenhout

Eiken is misschien wel de populairste houtsoort om trappen mee te bekleden. Eiken trapbekleding heeft namelijk een erg warme, natuurlijke uitstraling. Eiken hout is ook erg sterk en enorm krasbestendig. Hierdoor is het een geschikt materiaal voor iedere trap. Kies je voor eiken hout? Dan ben je absoluut verzekerd van goede kwaliteit. Vraag een goedkope trapspecialist uit Kampen naar andere mogelijke houtsoorten. Wil je milieuvriendelijk hout? Overweeg dan traprenovatie met FSC-hout.

traprenovatie met pvc Kampen

Traprenovatie PVC

Met PVC trapbekleding kun je enorm veel kanten op. PVC is een kunststof en is verkrijgbaar in een enorm aanbod aan kleuren en patronen. Hiermee kun je onder andere hout en beton nabootsen. Een ander belangrijk voordeel van PVC, is dat het voordelig is in aanschaf. Ook heeft het maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft het bijvoorbeeld niet te schuren of schilderen. Op deze pagina ontdek je meer over het bekleden van de trap met PVC.

traprenovatie met linoleum Kampen

Linoleum

Linoleum is een bekend soort vloerbedekking, maar dit wordt steeds vaker gebruikt bij een traprenovatie. Linoleum is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Door de zachte toplaag, voelt het materiaal erg prettig aan. Het is erg gemakkelijk te reinigen en vraagt maar weinig onderhoud. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen en kleuren waarmee je zelf de uitstraling van je trap bepaalt. Je leest hier meer over het bekleden van trappen met linoleum.

traprenovatie met vinyl Kampen

Vinyl

Vinyl is eveneens een veelgebruikte soort vloerbedekking en wordt ook steeds vaker gebruikt voor het renoveren van trappen. Het voordeel van renoveren met vinyl is dat dit erg voordelig in aanschaf is. Daarnaast heeft vinyl, net als linoleum, maar weinig onderhoud nodig. De toplaag van vinyl is iets harder dan dat van linoleum. Het oppervlak heeft een voelbare structuur, waardoor het stroever is. Dit vergroot de veiligheid.

Tapijt

Een andere manier om jouw trap in Kampen te renoveren, is door middel van tapijt. Dit voelt warm en zacht aan en heeft een hoge veiligheid. Het nadeel is dat tapijt iets meer onderhoud vereist. Je hebt de keuze tussen hoog- en laagpolig tapijt. Hoogpolig tapijt heeft een uniekere uitstraling, maar vereist meer onderhoud. Laagpolig tapijt is juist gemakkelijker schoon te maken.


Geef je trap snel en gemakkelijk een nieuwe uitstraling!

Schakel een expert in voor de renovatie. Vraag snel vrijblijvende offertes aan!

Offertes aanvragen

Trap renoveren, met behoud van karakter

Wil jij je trappen graag renoveren, met het behoud van het originele karakter? Dit is bijvoorbeeld het geval bij het renoveren van houten trappen. Als je de uitstraling niet te veel wilt veranderen, dan is een simpele renovatie ook een mogelijkheid. Door de traptreden te zandstralen leg je het blanke hout weer bloot: de trapspecialist uit Kampen verwijdert dus alle oude verflagen en beschadigingen. Hierna is het wel belangrijk om het hout tegen slijtage te beschermen. Laat het oppervlak schilderen door een trapspecialist uit Kampen, of kies ervoor om het te oliën. Bij oliën blijft de originele houtkleur zichtbaar.

Traprenovatie: open of dichte trap?

Zoals al eerder vermeld is: de kostprijs van een traprenovatie hangt grotendeels af van het feit of je een open of dichte trap hebt. Bij een renovatie van een open trap ben je minder materiaal kwijt, waardoor de prijs lager uitvalt. Een open trapmodel heeft een aantal voordelen ten opzichte van dichte modellen. Zo lijkt deze een stuk ruimtelijker en opener dan een dicht model. Dit is vooral belangrijk als hij in je woonkamer staat. Een dichte trap lijkt dan al snel een grote blokkade, waardoor de kamer kleiner lijkt. Daar staat tegenover dat dichte trappen juist meer bieden op het gebied van isolatie. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een traprenovatie van open naar dicht.

Doe-het-zelf of uitbesteden?

In verschillende doe-het-zelf winkels kun je goedkope overzettreden op maat kopen. Toch is het verstandig om een trapspecialist uit Kampen in te schakelen. Meestal zijn de treden namelijk niet helemaal op maat, en zul je zelf nog moeten bijsnijden. Als je dit niet goed doet, dan ziet het resultaat er al snel slordig of onverzorgd uit. Met andere woorden: door een trapspecialist uit Kampen in te schakelen ben je verzekerd van het allermooiste resultaat!

goedkope traprenovatie

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Je krijgt deskundig advies.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een specialist uit Kampen.
 • Je bent verzekerd van een schitterend eindresultaat.
 • De renovatie in Kampen is in korte tijd afgerond.
 • Je hoeft zelf geen materialen of gereedschappen aan te schaffen.

Traprenovatie in Kampen? Gratis offertes!

Ben je geïnteresseerd in het renoveren van je trap? Zie je een renovatie met houten bekleding al helemaal zitten? Of wil je eerst graag meer weten over de prijzen? Als je het offerteformulier invult met je wensen, ontvang je tot wel 6 vrijblijvende offertes van traprenovatie bedrijven uit Kampen. Als je de verschillende prijzen met elkaar vergelijkt, valt je waarschijnlijk al snel op welk bedrijf jou het beste aanbod doet. Kies voor een goedkope specialist uit Kampen en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten!

Gratis offertes aanvragen