Traprenovatie Wormer

Zoek je een trappenspecialist voor een traprenovatie in Wormer? Is de trap aan vernieuwing toe? Of wil je een compleet nieuwe stijl zonder de hoge kosten van een nieuwe trap? Voer een traprenovatie uit voor een fris en nieuw uiterlijk. Er zijn verschillende opties mogelijk voor de renovatie. Op deze pagina lees je meer over de opties en de kosten. Kies bijvoorbeeld voor overzettreden van PVC, laminaat, eiken of vinyl. Of ga voor een moderne betonlook. Schakel een vakman in voor het beste resultaat.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en je ontvangt op korte termijn prijsopgaven van traprenovatie bedrijven uit Wormer. De prijzen zijn zeer scherp. Vergelijk de aanbiedingen en kies de trapspecialist die het beste bij je past. Ga ook voor de beste deal en bespaar op de kosten voor het renoveren van je trap!


Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Een traprenovatie is een stuk goedkoper dan het kopen van een nieuwe trap. Maar dit is niet het enige voordeel aan een traprenovatie! Een trap renovatie in Wormer zorgt namelijk ook voor een waardevermeerdering van je huis. Bovendien gaat de veiligheid van je trap er na een traprenovatie flink op vooruit!

De voordelen op een rij:

 • Een traprenovatie in Wormer geeft een compleet andere uitstraling aan je hal.
 • Als jij je trap laat renoveren, dan kun je de veiligheid op de trap flink vergroten!
 • Het bekleden van een trap in Wormer vergroot dempt geluiden.
 • Het aanbrengen van trapbekleding zorgt voor een waardevermeerdering van je woning.

traprenovatie Wormer

Traprenovatie kosten

De kosten voor een traprenovatie variëren: de prijzen hangen nauw samen met het soort traprenovatie dat je laat uitvoeren. Wat kost een traprenovatie? Stel: je laat een houten trap schilderen/oliën. De totale kosten voor de traprenovatie liggen dan rond de €350,- tot €750,-.

Wat kost een trap bekleden?

Wil je je trap in Wormer bekleden met laminaat? In dat geval liggen de kosten rond de €125,- per traptrede. De totale prijzen voor de traprenovatie liggen in dat geval rond de €1.600,-. Een trap in Wormer bekleden met hout kost ongeveer €160,- per traptrede. Laat je de trap stofferen? De totale prijzen van de traprenovatie liggen in dat geval rond de €1.750,-. Gratis offertes vergelijken? Start de gratis offerteaanvraag

Wat is de prijs van een traprenovatie?

Soort trap Gemiddelde totale kosten *
Rechte open trap €1.000,- tot €1.300,-
Open trap met 1 kwart €1.600,- tot €1.750,-
Gesloten trap met 1 kwart €3.200,-
Open trap met 2 kwarten Vanaf €2.000,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw, maar exclusief trapleuningen en eventuele LED-verlichting.

Wat kost een traprenovatie met overzettreden?

Type traprenovatie (gesloten trap) Gemiddelde vanaf prijs
per traptrede
Gemiddelde totale kosten *
Traprenovatie laminaat (overzettreden) €125,- Vanaf €1.600,-
Traprenovatie tapijt (overzettreden) €135,- Vanaf €1.750,-
Traprenovatie vinyl / PVC (overzettreden) €145,- Vanaf €1.900,-
Traprenovatie eiken hout (overzettreden) €160,- Vanaf €2.100,-
Alternatief voor overzettreden
Behoud van huidige karakter: schilderen / oliën n.v.t. €350,- tot €750,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor het bekleden van de trap?

Een aantal factoren zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Denk hierbij aan de vorm, of er gesloten of open traptreden zijn en het aantal treden. Hoe meer materiaal een vakman nodig heeft, hoe hoger de prijs is.

Ook is het type traprenovatie van invloed op de prijs. Een overzettrede van laminaat is goedkoper dan vinyl, pvc of tapijt. Door te kiezen voor zandstralen ben je meer kwijt dan wanneer je alleen kiest voor schilderen, maar hierbij breng je de traptreden terug in de oude staat. Alle beschadigingen zijn verdwenen en de trap gaat weer jarenlang mee.

Wil je extra opties zoals antislip toevoegen voor meer gebruiksgemak? Houd dan rekening met een meerprijs. Tot slot is de huidige kwaliteit van de trap van belang. Dit is niet zozeer belangrijk bij de plaatsing van overzettreden, maar wel voor het schilderen of oliën van een trap. Beschadigingen worden dan eerst gerepareerd, voordat de trapspecialist verder gaat met de afwerking.

Een aantal factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Vorm en het aantal treden
 • Gesloten of open traptreden
 • Type traprenovatie
 • Repareren beschadigingen
 • Extra opties

Besparen op de traprenovatie in Wormer? Vergelijk offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

trapbekleding Wormer

Trapbekleding in Wormer; welk materiaal kiezen?

Trap bekleden? In Wormer is het aanbrengen van bekleding een populaire manier om trappen te renoveren. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen. Je kunt ervoor kiezen je trap te laten stofferen. Het is ook mogelijk de trap te bekleden met laminaat of hout voor een hele natuurlijke look! Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden.

Trap in Wormer laten bekleden? Start de gratis offerteaanvraag!

Traprenovatie met pvc

PVC is een veelzijdig materiaal en is zeer geschikt voor een traprenovatie. Het grootste voordeel is dat weinig onderhoud vereist. Het is niet nodig om het materiaal na een paar jaar opnieuw te schuren of te verven. Twijfel je nog tussen hout of kunststof? Door te renoveren met PVC met een houtlook heb je de voordelen van PVC en de uitstraling van hout. Of ga voor een moderne betonlook.

Als je een open trap in Wormer wilt bekleden met pvc, dan liggen de kosten hiervoor rond de €145,- per traptrede. Voor een totale trap betaal je gemiddeld €1.900,-.

Trap bekleden met laminaat

Laminaat is één van de goedkoopste materialen voor een traprenovatie. Laminaat bestaat uit verschillende laagjes plaatmateriaal. Hierbij maken we onderscheid tussen HPL (High Pressured Laminate) en CPL (Continious Pressed Laminate). HPL laminaat staat bekend om de stootvaste eigenschappen. Hierdoor heb je minder snel last van beschadigingen. CPL laminaat is iets dunner en wordt aangebracht vanaf een rol. Je leest hier meer over het bekleden van de trap met laminaat.

Een traprenovatie in Wormer met laminaat kost ongeveer €125,- per trede. Dit komt uit op een totaalprijs van ongeveer €1.600,-.

Traprenovatie met betonlook

Het is niet praktisch om echt beton te gebruiken voor een trap. Wil je echter een trap met de uitstraling van beton in jouw woning in Wormer? Laat een trappenmaker dan de treden renoveren met een betonlook. Deze treden hebben het uiterlijk van beton, maar zijn niet ruw of koud zoals echt beton. De betonlook is zeer populair en past goed in een modern en strak interieur.

trap bekleden met hout

Trap bekleden met hout

Je hebt de keuze uit verschillende soorten hout bij een houten traprenovatie. Hout geeft jouw trap een warme en authentieke uitstraling en is bovendien erg duurzaam. Eiken wordt veel gebruikt voor het renoveren van trappen. Eiken is erg sterk. Hierdoor slijt een trap van eiken niet snel en is het kras- en stootvast. Door te kiezen voor eiken ben je zeker van een hoge kwaliteit. Vind je milieuvriendelijkheid belangrijk? Overweeg dan FSC-hout.

Laat jij in Wormer je open trap bekleden met hout? Dit kost ongeveer €160,- per traptrede. De prijzen voor een complete traprenovatie starten rond de €2.100,-.

Trap renovatie met vinyl

Vinyl heeft over het algemeen een ouderwets imago, maar toch kiezen veel mensen in Wormer nog steeds voor vinyl als trapbekleding. Vinyl is een kunststof bekleding en is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Hiermee is het ook mogelijk om andere materialen, zoals laminaat, na te bootsen. Het is gemakkelijk te onderhouden en is goed bestand tegen slijtage.

De prijzen voor een traprenovatie met vinyl liggen rond de €145,- per traptrede. De totaalprijs voor de renovatie start rond de €1.900,-.

Trap met tapijt stofferen

Hoewel mensen steeds vaker voor andere trapbekleding kiezen, is ook tapijt nog steeds een goede keuze. Dit heeft als voordeel dat het een erg voordelige optie is. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en patronen. Hoogpolig tapijt heeft een bijzondere uitstraling, maar vereist meer onderhoud. Laagpolig tapijt is daarentegen juist heel gemakkelijk in onderhoud.

Een trap stofferen is een relatief goedkope traprenovatie. De prijzen voor deze traprenovatie liggen rond de €135,- per traptrede. Voor het stofferen van de hele trap start de prijs rond de €1.750,-.

Linoleum op de trap

Linoleum ken je misschien alleen als materiaal voor vloerbedekking, maar ook voor een traprenovatie wordt het veel gebruikt. Linoleum is duurzaam en natuurlijk. Het beschadigt niet snel en gaat jarenlang mee. Net als PVC en vinyl is linoleum onderhoudsarm. Door te renoveren met linoleum heb je de keuze uit verschillende kleuren en stijlen.


Trapbekleding in Wormer? Bespaar op de kosten!

Laat je trap in Wormer vakkundig bekleden tegen de laagste prijzen!

Gratis offertes vergelijken

trap bekleden Wormer

Trap bekleden in Wormer? Deze methoden worden toegepast

Bij een trap renovatie in Wormer kun je kiezen uit verschillende methodes. Het plaatsen van overzettreden is één van de populairste keuzes. Overzettredes zijn snel en eenvoudig te plaatsen en geven je trap een compleet andere uitstraling.

Een andere mogelijke traprenovatie methode in Wormer, is het volledig bekleden van de trap. De kosten hiervan zijn iets hoger omdat het complete oppervlak wordt bedekt met trapbekleding. Wil je graag het karakter van de trap behouden, dan is schilderen of oliën een goede keuze. Hierbij is het wel belangrijk dat je de trap in Wormer voor het renoveren goed laat schuren!

Hieronder lees je meer over de verschillende manieren om een trap in Wormer te renoveren. Wil jij je trap renoveren? Vergelijk zonder verplichting offertes en bespaar! Start de gratis offerteaanvraag!

Trap opnieuw bekleden

Wil je een goedkope traprenovatie door de trap te bekleden of de bestaande bekleding te vervangen? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor overzettreden of matten van tapijt. Deze worden eenvoudig geplaatst door een specialist uit Wormer. Of kies ervoor om de traptreden te bekleden met leer of kurk. Elk type trapbekleding heeft andere eigenschappen en voordelen. Het is aan jou om hieruit een keuze te maken. Eén van de voordelen van bekleden met trapbekleding is dat het geluiddempend werkt. Daarnaast is het zeer veilig, want het is minder glad door de trapbekleding. Hiermee voorkom je uitglijden.

Het bekleden van een open trap kost gemiddeld €1.000,- tot €1.750,-. Voor het bekleden van een gesloten trap liggen de kosten rond de €3.200,-.

Overzettreden plaatsen

Wil je een open of dichte trap die er weer gloednieuw uitziet? Laat dan overzettreden plaatsen. Een trappenspecialist plaatst dan nieuwe treden over de bestaande treden. De goedkope overzettreden zijn verkrijgbaar in vele kleuren, materialen en stijlen. Kies bijvoorbeeld voor houten overzettreden voor een warme en natuurlijke uitstraling. Zowel samengesteld als massief eiken is mogelijk. Werk de traptreden verder af met kleurenolie voor de gewenste kleur. Of plaats treden van laminaat. Net als hout heeft laminaat een authentieke uitstraling, maar het is een stuk goedkoper.

Liever geen laminaat?

Ook overzettreden van PVC, vinyl of staal zijn een optie. Treden met een betonlook worden veel gebruikt in moderne woningen. Met overzettreden van vinyl of een ander materiaalsoort bereik je snel en eenvoudig een mooi resultaat dat helemaal past bij jouw stijl.

De prijzen van overzettreden liggen rond de €125,- tot €160,- per traptrede, afhankelijk van het gekozen materiaal.


Voorbeeld van een voordelige traprenovatie met overzettreden


Trap verven of oliën

Natuurlijk kun je de trap ook opknappen door het te verven of oliën. Dit wordt veel gedaan bij oude, klassieke trappen, om zo de karakteristieke uitstraling van het hout te behouden. Kies jij voor een trap renovatie in Wormer waarbij je de trap laat oliën of verven, dan is een goede voorbereiding van groot belang.

Het is verstandig om deze klus uit te besteden aan een traprenovatie expert, zodat je zeker weet dat het verven goed gedaan wordt. Zo blijft je trap het langst mooi! Dit kost gemiddeld €350,- tot €750,- voor de hele trap.

Trap zandstralen; behoud het originele karakter

Door de trap te schuren komt het blanke hout weer naar boven. Veel mensen zijn gecharmeerd van deze uitstraling, maar het schuren van de trap is een groot karwei waar de meeste mensen tegenop zien. Laat de trap zandstralen door een vakman in Wormer! Met het zandstralen is jouw trap in korte tijd geschuurd.

De vakman plakt vooraf alles af en stelt de juiste hardheid in aan de hand van de kwaliteit van je trap. Onder hoge druk zandstraalt hij de traptreden zodat alleen het hout overblijft.


Trap opnieuw laten bekleden in Wormer?

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes & bespaar!

Start de gratis offerteaanvraag

trap renoveren Wormer

Traprenovatie bij een open en een dichte trap

Bij een open trap is een traprenovatie op verschillende manieren mogelijk. Je kunt een open trap in Wormer laten bekleden, maar het is ook een optie om een open trap dicht te maken! Door een open trap dicht te maken, creëer je extra opberg ruimte onder de trap: een ruimte die anders vaak onbenut blijft.

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden van een traprenovatie in Wormer bij open en gesloten trappen. Op zoek naar een traprenovatiespecialist voor het renoveren van je trap? Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan.

Open trap bekleden

Heb jij een open trap en wil je deze laten bekleden? Dit is vaak goedkoper dan het bekleden van een gesloten trap, simpelweg omdat je minder materialen gebruikt. Bij het bekleden van een open trap heb je in principe dezelfde opties als bij een geslote trap. Je kunt de trap bekleden met hout of laminaat, of de traptreden laten stofferen voor meer comfort.

Het is in ieder geval belangrijk om een materiaal te kiezen dat past bij de inrichting van je huis. Zeker als de trap midden in je woonkamer staat! Kies bijvoorbeeld voor hetzelfde materiaal als je vloer om eenheid in de uitstraling te creëren. Dit zorgt voor een grotere waardevermeerdering.

Traprenovatie dichte trap

Bij een dichte trap kost een traprenovatie in Wormer vaak meer. Waarom? Omdat je meer materiaal gebruikt voor de stootborden. Wil je liever niet te veel uitgeven? Een goedkope traprenovatie is het aanbrengen van overzettreden. Hierbij laat je alleen de traptreden zelf bekleden en niet ook de stootborden en zijkanten van de trap.

Je hebt tal van mogelijkheden bij een trap renovatie in Wormer. Ben je gecharmeerd van de natuurlijke uitstraling van hout? Dit past goed in ieder woning: klassiek en modern. Door je trap te bekleden met hout krijg je deze natuurlijke sfeer zonder een nieuwe trap te moeten kopen!

Open trap dicht maken

Heb je op dit moment een open trap? Dan kun je overwegen deze dicht te maken. Het dichtmaken van een open trap heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het een stuk veiliger voor kleine kinderen en huisdieren. Daarnaast zorgt een dichte trap voor minder warmteverlies, waardoor het in de woonkamer een stuk warmer blijft.

De voordelen op een rij:

 • Een dichte trap zorgt voor een betere isolatie
 • Met een dichte trap realiseer je gemakkelijk extra opbergruimte in een trapkast.
 • Een gesloten trap is veiliger als je huisdieren of kleine kinderen hebt.

Opties bij een traprenovatie

Als jij je trap in Wormer laat renoveren, heb je de keuze uit verschillende extra opties. Deze opties maken het gebruikersgemak en de veiligheid een stuk groter! Je hebt onder andere de keuze uit trapverlichting en anti-slip strips.

Hieronder lees je meer over de verschillende opties en wat deze kosten. Wil jij je trap opknappen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

traprenovatie opties

Wat kosten de opties bij een traprenovatie?

Wil jij de veiligheid op de trap vergroten? Dan zijn goede, stevige trapleuningen onmisbaar. Sterker nog: in het Bouwbesluit is vastgesteld dat het bij een trap voor het overbruggen van meer dan 1 meter verplicht is aan één kant een trapleuning op te hangen. Voor goede trapleuningen betaal je gemiddeld €40,- tot €150,-.

Anti-slip strips vergroten de veiligheid ook: zij verkleinen de kans op uitglijden. Deze kosten ongeveer €3,- tot €15,- per meter. Hoeveel meter je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal traptreden. Voor goede trapverlichting betaal je ongeveer €10,- tot €40,- per spot. Besparen op de extra opties? Vergelijk dan gratis offertes!

Prijsoverzicht traprenovatie opties

Welke opties? Gemiddelde prijs
Opmerking
Anti-slip strips €3,- tot €15,- per meter Helpt uitglijden op de trap te voorkomen.
Trapverlichting €10,- tot €40,- per spot of LED-strip Moderne manier om jouw trap te verlichten
Trapleuningen €40,- tot €150,- voor de gehele trap Voor meer veiligheid en beter houvast

* dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exc. montage. Vraag voor exacte prijzen incl. montage gratis offertes aan.

Antislip trap

Vind jij je trap te glad? Voorkom uitglijden met goede anti-slip strips! Een traprenovatie expert plaatst deze strips aan de voorzijde van de traptreden. Deze strips zorgen voor meer grip op de trap, waardoor je voeten minder snel wegglijden. Dit maakt de trap een stuk veiliger! Anti-slip strips komen vooral van pas in woningen met ouderen of juist kleine kinderen.

Voor anti-slip strips liggen de kosten rond de €3,- tot €15,- per meter.

Trapverlichting

Ook trapverlichting helpt met het vergroten van de veiligheid op je trap. Met behulp van trapverlichting zie je in het donker precies waar je langs moet lopen, zonder dat je direct het felle licht aan moet zetten. Doordat je zicht hebt op de traptreden, voorkom je dat je een voet per ongeluk misplaatst en struikelt. Bovendien ziet trapverlichting er heel stijlvol uit!

De kosten voor goede trapverlichting liggen rond de €10,- tot €40,- per lichtspot of LED strip.

Trapleuningen

Goede trapleuningen zijn onmisbaar voor een veilige trap. In het Bouwbesluit staat zelfs vermeld dat trapleuningen bij een trap verplicht zijn. Een trap moet minimaal aan één kant een leuning hebben, met een hoogte tussen de 80 en 100 centimeter.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten materialen. De meeste mensen kiezen voor hetzelfde materiaal als de trap zelf. Hout is populair, maar metalen leuningen kunnen ook een hele charmante uitstraling geven. Voor een trapleuning betaal je gemiddeld €40,- tot €150,-.


Goedkope traprenovatie in Wormer!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes vergelijken

Traprenovatie in 1 dag

Geen zin in een lange renovatie? Met een expert uit Wormer is het mogelijk om binnen één dag te genieten van de gerenoveerde trap. Door het plaatsen van overzettreden van bijvoorbeeld PVC of vinyl heb je snel gerenoveerde traptreden, zonder dat het lang duurt. Hierbij heb je de keuze uit allerlei opties, kleuren en stijlen. Jouw trap ziet er binnen één dag weer als nieuw uit!

Recent aangevraagde offertes

Goedkope traprenovatie in Amsterdam
Trap stofferen in Haarlem
Trap bekleden met laminaat in Alkmaar
Traprenovatie betonlook in Hilversum
Trap bekleden met hout in Amstelveen
Open trap dicht maken in Purmerend
Pvc traprenovatie in Zaandam
Trapverlichting installeren in Hoofddorp
Overzettreden plaatsen in Den Helder
Eiken trapreden plaatsen in Hoorn

Trap opknappen: doe-het-zelf of uitbesteden?

Denk je erover na om te kiezen voor een doe-het-zelf project? Of wil je juist een vakman inschakelen? Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor de goedkope traprenovatie. De specialist heeft veel ervaring en kennis en adviseert je over alle mogelijkheden. Een trap wordt elke dag gebruikt, een renovatie van een paar dagen is dus erg onhandig. De trapspecialist uit Wormer zorgt voor een snel en vakkundig resultaat. Na het renoveren wordt alles netjes opgeruimd en afgevoerd. Je blijft niet zitten met de rommel.


Wil je besparen op het renoveren? Doe dan een aantal voorbereidende werkzaamheden zelf en vergelijk offertes van specialisten uit de omgeving van Wormer.

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Deskundig advies
 • Veel vakkennis en ervaring
 • Prachtig eindresultaat
 • Je hoeft geen gereedschappen of materialen aan te schaffen
 • Alles wordt netjes opgeruimd

goedkope trap renovatie Wormer

Traprenovatie in Wormer nodig? Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Is jouw trap aan een renovatie toe? Door de traptreden te bekleden, schilderen of oliën krijgt de trap een compleet ander uiterlijk. Dit zorgt voor een hogere woningwaarde én een betere uitstraling. Maar misschien belangrijker nog: met een traprenovatie waarborg je de veiligheid.

Traprenovatie expert gezocht?

Vergelijk gratis de prijzen van verschillende specialisten bij jou in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs. Geen zorgen: het vergelijken van offertes is gratis en zonder verplichtingen! Start daarom direct je gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!