Traprenovatie Aalsmeer

Ben je de uitstraling van je trap zat? Of is deze inmiddels zodanig verouderd dat een traprenovatie onvermijdelijk is? Laat deze dan renoveren door één van de trapspecialisten in Aalsmeer! Met behulp van overzettreden of trapbekleding kun je de uitstraling compleet veranderen!

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je meer over de verschillende manieren om je trap te renoveren. Ook vind je meer informatie over de verschillende soorten trapbekleding en overzettreden. Natuurlijk vind je hier ook een indicatie van de kosten van een traprenovatie in Aalsmeer.


Wat zijn de voordelen van een traprenovatie?

Waarom is een trap renovatie in Aalsmeer een goede optie? Als jij je trap laat bekleden met laminaat of hout verhoog je de waarde van je woning. Bovendien geef je het huis een kleine make over, waardoor je woongenot waarschijnlijk ook stijgt!

De belangrijkste voordelen van een traprenovatie in Aalsmeer:

 • Een traprenovatie is in Aalsmeer goedkoper dan een nieuwe trap.
 • Als je een trap laat renoveren, dan geef je je huis een kleine make over.
 • Met het bekleden van een trap vergroot je de veiligheid.
 • Met trapbekleding verhoog je de waarde van je woning.

traprenovatie in Aalsmeer

Traprenovatie kosten

Veel mensen zijn benieuwd naar de prijzen van een traprenovatie. De prijzen van een traprenovatie liggen gemiddeld tussen de €1.000,- tot €2.000,-, afhankelijk van het soort trap dat je hebt. Het renoveren van een open trap is in Aalsmeer de meest goedkope optie. Dit kost gemiddeld €1.000,- tot €1.300,-.

De prijzen van een traprenovatie zijn bovendien afhankelijk van het soort renovatie dat je laat uitvoeren. De kosten voor het bekleden van de trap zijn weer afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Kies je ervoor om je open trap te bekleden met laminaat? Dit kost ongeveer €125,- per traptrede. Laat je de trap bekleden met echt hout, dan ben je gemiddeld €160,- per traptrede.

Wat is de prijs van een traprenovatie?

Soort trap Gemiddelde totale kosten *
Rechte open trap €1.000,- tot €1.300,-
Open trap met 1 kwart €1.600,- tot €1.750,-
Gesloten trap met 1 kwart €3.200,-
Open trap met 2 kwarten Vanaf €2.000,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw, maar exclusief trapleuningen en eventuele LED-verlichting.

Wat kost een traprenovatie met overzettreden?

Type traprenovatie (gesloten trap) Gemiddelde vanaf prijs
per traptrede
Gemiddelde totale kosten *
Traprenovatie laminaat (overzettreden) €125,- Vanaf €1.600,-
Traprenovatie tapijt (overzettreden) €135,- Vanaf €1.750,-
Traprenovatie vinyl / PVC (overzettreden) €145,- Vanaf €1.900,-
Traprenovatie eiken hout (overzettreden) €160,- Vanaf €2.100,-
Alternatief voor overzettreden
Behoud van huidige karakter: schilderen / oliën n.v.t. €350,- tot €750,-

* Uitgaande van een gesloten trap, met 13 treden. De totaalprijs is inclusief materiaal, montage en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor het bekleden van de trap?

Uiteraard speelt het materiaal een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Er zijn echter nog andere factoren die de prijs beïnvloeden. Als je een open trap laat bekleden, dan liggen de kosten vaak lager. Dit heeft te maken met het feit dat het te renoveren oppervlak minder groot is. Ook het soort traprenovatie speelt een grote rol. Schilderen is bijvoorbeeld voordeliger dan wanneer je de trap volledig laat bekleden met eiken.

De totaalprijs voor de renovatie wordt onder meer beïnvloed door:

 • De keuze voor een open of gesloten trapmodel;
 • Het soort traprenovatie dat je uit laat voeren;
 • Eventuele extra opties.

Besparen op de traprenovatie in Aalsmeer? Vergelijk offertes!

Kies de traprenovatie expert met het beste aanbod & bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

trapbekleding in Aalsmeer

Trapbekleding in Aalsmeer; welk materiaal kiezen?

Wil jij je open of gesloten trap bekleden in Aalsmeer? Dan heb je de keuze uit een aantal verschillende materialen. Hout en laminaat zijn heel populair, maar je kunt er ook voor kiezen om je trap te laten stofferen met tapijt: dit isoleert geluid heel goed, waardoor je geen last meer hebt van luide geluiden.

Hieronder lees je meer over de verschillende materialen die je kunt gebruiken om je trap in Aalsmeer te renoveren. Trap in Aalsmeer renoveren of opknappen? Vergelijk gratis offertes!

Traprenovatie met pvc

Met PVC trapbekleding kun je enorm veel kanten op. PVC is een kunststof en is verkrijgbaar in een enorm aanbod aan kleuren en patronen. Hiermee kun je onder andere hout en beton nabootsen. Een ander belangrijk voordeel van PVC, is dat het voordelig is in aanschaf. Ook heeft het maar weinig onderhoud nodig. Je hoeft het bijvoorbeeld niet te schuren of schilderen. Op deze pagina ontdek je meer over het bekleden van de trap met PVC.

Laat je de trap in Aalsmeer bekleden met pvc? De kosten voor het bekleden van de trap liggen dan rond de €145,- per traptrede.

Trap bekleden met laminaat

Eén van de meest gekozen materialen voor het bekleden van trappen is laminaat. Zowel HPL als CPL is een goede optie. Hiermee creëer je namelijk de warme uitstraling van hout, terwijl je profiteert van het onderhoudsgemak van kunststof. HPL en CPL laminaat is in kwaliteit nagenoeg gelijk, maar de prijs van CPL is iets gunstiger. CPL staat voor Continuous Pressure Lamminate en HPL staat voor High Pressure Laminate.

Kies je in Aalsmeer voor trapbekleding van laminaat, dan liggen de kosten rond de €125,- per traptrede.

Traprenovatie met betonlook

De betonlook is tegenwoordig erg populair in woningen in Aalsmeer. Met laminaat is het tevens een optie om de industriële uitstraling van beton na te bootsen. Je hebt nu wel de betonlook, zonder dat je last hebt van koude traptreden. Bovendien is een betonlook al binnen één werkdag te realiseren en kost het stortten van een betontrap veel meer tijd én geld.

trap laten bekleden met hout

Trap bekleden met hout

Eiken is misschien wel de populairste houtsoort om trappen mee te bekleden. Eiken trapbekleding heeft namelijk een erg warme, natuurlijke uitstraling. Eiken hout is ook erg sterk en enorm krasbestendig. Hierdoor is het een geschikt materiaal voor iedere trap. Kies je voor eiken hout? Dan ben je absoluut verzekerd van goede kwaliteit. Vraag een goedkope trapspecialist uit Aalsmeer naar andere mogelijke houtsoorten. Wil je milieuvriendelijk hout? Overweeg dan traprenovatie met FSC-hout.

Trap bekleden met hout? De kosten liggen dan rond de €160,- per traptrede.

Trap renovatie met vinyl

Vinyl is eveneens een veelgebruikte soort vloerbedekking en wordt ook steeds vaker gebruikt voor het renoveren van trappen. Het voordeel van renoveren met vinyl is dat dit erg voordelig in aanschaf is. Daarnaast heeft vinyl, net als linoleum, maar weinig onderhoud nodig. De toplaag van vinyl is iets harder dan dat van linoleum. Het oppervlak heeft een voelbare structuur, waardoor het stroever is. Dit vergroot de veiligheid. Het voordeel van vinyl ten opzichte van pvc, is dat het een stuk zachter is.

Kies je voor een goedkope traprenovatie in Aalsmeer met vinyl? Dit kost ongeveer €145,- per traptrede.

Trap met tapijt stofferen

Een andere manier om jouw trap in Aalsmeer te renoveren, is door middel van tapijt. Dit voelt warm en zacht aan en heeft een hoge veiligheid. Het nadeel is dat tapijt iets meer onderhoud vereist. Je hebt de keuze tussen hoog- en laagpolig tapijt. Hoogpolig tapijt heeft een uniekere uitstraling, maar vereist meer onderhoud. Laagpolig tapijt is juist gemakkelijker schoon te maken.

Een trap stofferen kost ongeveer €135,- per traptrede.

Linoleum op de trap

Linoleum is een bekend soort vloerbedekking, maar dit wordt steeds vaker gebruikt bij een traprenovatie. Linoleum is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Door de zachte toplaag, voelt het materiaal erg prettig aan. Het is erg gemakkelijk te reinigen en vraagt maar weinig onderhoud. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen en kleuren waarmee je zelf de uitstraling van je trap bepaalt. Je leest hier meer over het bekleden van trappen met linoleum.


Trapbekleding in Aalsmeer? Bespaar op de kosten!

Laat je trap in Aalsmeer vakkundig bekleden tegen de laagste prijzen!

Gratis offertes vergelijken

trap bekleden Aalsmeer

Trap bekleden in Aalsmeer? Deze methoden worden toegepast

Wil je in Aalsmeer een trap renovatie uitvoeren? Je hebt de keuze uit verschillende methoden. Het aanbrengen van trapbekleding is in Aalsmeer een populaire methode, net als het plaatsen van overzettreden. Daarnaast kun je de traptreden ook schilderen of zandstralen.

Kies uit deze methoden voor een traprenovatie:

 • Trap (opnieuw) bekleden: laat je trap stofferen voor een groter comfort en een hogere veiligheid.
 • Overzettreden plaatsen: overzettreden plaatsen is een goedkope traprenovatie.
 • Trap verven of oliën: door je trap in Aalsmeer opnieuw te schilderen kun je hem compleet renoveren.
 • Zandstralen: door de trap te zandstralen komt het blanke houd zichtbaar: zo behoud je het originele karakter van de trap.
Trap opknappen? Vergelijk gratis offertes!

Trap opnieuw bekleden

Bij het bekleden van trappen is er de keuze uit veel verschillende materialen. Hout is een populaire soort bekleding. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om een betontrap te bekleden met hout, dan om een compleet nieuwe houten trap aan te schaffen. Als je graag de warme uitstraling van hout wilt, dan is dit een goede optie. Steeds meer mensen kiezen voor het bekleden met PVC. PVC is een kunststof, en is erg goed bestand tegen krassen en andere slijtage. Daar komt bij dat het erg gemakkelijk te reinigen is, waardoor het een erg onderhoudsvriendelijk materiaal is. Ook leer en zelfs kurk is een mogelijkheid!

De kosten voor het bekleden van de trap liggen, bij een open trap, rond de €1.000,- tot €1.750,-. Bij een dichte trap kost dit ongeveer €3.200,-.

Overzettreden plaatsen

Bij een beperkt budget is het bevestigen van overzettreden ook een zeer goede optie! Hierbij gaat het meestal op kant en klare traptreden, die je over de oude treden heen plaatst. Hiermee bescherm je de originele trede tegen slijtage en beschadigingen, waardoor de levensduur een stuk langer wordt. Omdat je bij overzettreden minder materiaal gebruikt dan bij trapbekleding, is dit vaak een stuk voordeliger. Indien gewenst kun je ook de stootborden en zijkanten van de trap bekleden met overzettreden.

Hoewel dit vaak gezien wordt als doe-het-zelf klus, is het toch aan te raden hiervoor een specialist in te schakelen. Alleen dan ben je verzekerd van het mooiste resultaat! Overzettreden kosten, afhankelijk van het materiaal, gemiddeld €125,- tot €160,- per traptrede.


Voorbeeld van een voordelige traprenovatie met overzettreden


Trap verven of oliën

Wil jij je houten trap graag niet te veel veranderen? Kies er dan voor om de traptreden te verven of te oliën. Dit is een goedkope traprenovatie, omdat het materiaal dat je nodig hebt goedkoper is dan trapbekleding. Je kunt de trap een kleurtje geven, maar het is ook mogelijk de kleur van het hout te behouden. Als je dit wilt, laat de traptreden dan oliën. Bij het schilderen van een trap komt wel een goede voorbereiding kijken. Het is verstandig dit uit te besteden aan een ervaren traprenovatiespecialist.

Wil jij je trap in Aalsmeer renoveren door het te schilderen? Dit kost gemiddeld €350,- tot €750,- in totaal.

Trap zandstralen; behoud het originele karakter

Om het originele karakter van een houten trap te behouden, is het ook een optie om de trap te zandstralen. Deze techniek is er niet één die je zelf gemakkelijk uitvoert: schakel daarom de hulp in van een traprenovatie expert.

De vakman plakt alles goed af, en spuit onder hoge druk een schurend middel op het oppervlak. Dit maakt het schuren een stuk makkelijker! Om het blanke hout te beschermen tegen slijtage is het slim om de trap af te werken met een coating of om de traptreden te oliën.


Trap in Aalsmeer laten bekleden? Vergelijk offertes!

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes & bespaar!

Start de gratis offerteaanvraag

trap renoveren Aalsmeer

Traprenovatie bij een open en een dichte trap

Bij een open trap zijn er verschillende mogelijkheden bij een traprenovatie in Aalsmeer. Je kunt de trap laten bekleden, maar het is ook mogelijk om de open trap volledig dicht te maken. Het voordeel van een traprenovatie bij een open trap, is dat de kosten vaak een stuk lager uitvallen. Dat komt omdat je bij een open trap nu eenmaal minder materialen nodig hebt!

Bij een dichte trap moet je, behalve de treden, ook de stootborden en zijkanten laten bekleden of schilderen. Wil jij je trap opknappen? Vergelijk gratis offertes!

Open trap bekleden

Wil je een open trap in Aalsmeer bekleden? Dit is een goedkope traprenovatie, omdat je geen kosten hebt voor het bekleden van de zijkanten en stootborden! Je hebt natuurlijk wel volop keuze uit verschillende methodes.

Je kunt overzettreden gebruiken in plaats van echte trapbekleding in Aalsmeer te laten plaatsen. Een andere optie is het stofferen van een open trap. De zachte stoffen voelen fijn aan en vergroten bovendien de grip die je hebt op de traptrede.

Wat kost een open trap bekleden?

De kosten voor het renoveren van open trappen liggen rond de €1.000,- tot €1.750,-.

Traprenovatie dichte trap

Een dichte trap renoveren is iets duurder, omdat je gewoonweg meer materiaal nodig hebt. Je kunt een dichte trap compleet laten bekleden, maar de meeste mensen kiezen bij een trap renovatie in Aalsmeer voor overzettreden. Dit is namelijk een stuk goedkoper.

Voor de traprenovatie van start gaat zorgt de vakman voor een goede voorbereiding. De traptreden moeten schoon en vetvrij zijn voor een goede hechting. Dit is belangrijk, omdat je niet wilt uitglijden over een overzettrede die niet goed vast zit. Wat kost een traprenovatie? De kosten voor een traprenovatie van een dichte trap starten gemiddeld rond de €3.200,-.

Open trap dicht maken

Een andere traprenovatie die je bij open trappen kunt uitvoeren, is het dicht maken van de trap. Waarom zou je dit doen?

Een dichte trap heeft een betere isolatie: je verliest minder warmte aan de verdieping boven je. Dit is vooral belangrijk als je trap in de woonkamer staat: zonde om zoveel warmte kwijt te raken. Daarnaast kun je onder een dichte trap heel gemakkelijk een trapkast realiseren. Dit creëert extra opbergruimte.

Een laatste argument is dat dichte trappen veiliger zijn dan open trappen. Vooral als je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt.

Opties bij een traprenovatie

Natuurlijk heb je bij een traprenovatie ook extra opties. Hiermee vergroot je het gebruiksgemak en verhoog je vaak de veiligheid. Je hebt onder andere de keuze uit trapverlichting, anti-slip strips of trapleuningen.

Hieronder lees je meer over de verschillende opties en de bijbehorende kosten. Op zoek naar een trapspecialist voor het renoveren van je trap in Aalsmeer? Vergelijk gratis offertes!

opties bij een traprenovatie

Wat kosten de opties bij een traprenovatie?

Voor anti-slip strips betaal je gemiddeld €3,- tot €15,- per meter. Hiermee voorkom je het uitglijden op de trap, omdat je meer grip hebt op de traptrede. Voor trapverlichting liggen de prijzen rond de €10,- tot €40,- per spot of LED-strip. Tot slot zijn trapleuningen onmisbaar bij trappen. Een trapleuning voor de complete trap kost gemiddeld €40,- tot €150,-, afhankelijk van het gekozen materiaal en de afmetingen. Besparen op de kosten van deze extra opties? Vergelijk gratis offertes.

Prijsoverzicht traprenovatie opties

Welke opties? Gemiddelde prijs
Opmerking
Anti-slip strips €3,- tot €15,- per meter Helpt uitglijden op de trap te voorkomen.
Trapverlichting €10,- tot €40,- per spot of LED-strip Moderne manier om jouw trap te verlichten
Trapleuningen €40,- tot €150,- voor de gehele trap Voor meer veiligheid en beter houvast

* dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar exc. montage. Vraag voor exacte prijzen incl. montage gratis offertes aan.

Antislip trap

Wie regelmatig met sokken de trap op en af loopt weet dat de traptreden best glad kunnen zijn. Met anti-slip strips voorkom je dat je uitglijdt. De anti-slip strips plaats je voor op de traptrede. Deze zorgen ervoor dat je meer grip hebt, waardoor je voeten niet zo snel wegglijden. Zeker met kinderen of ouderen in huis zijn anti-slip strips een aanrader!

De kosten liggen rond de €3,- tot €15,- per meter.

Trapverlichting

Met trapverlichting zie je in het donker precies waar jij je voeten neerzet. Hiermee voorkom je dus dat je een voet misplaatst en struikelt. Daarnaast zorgt trapverlichting voor een prachtige sfeer. Je kunt de trap op meerdere manieren verlichten: door middel van spotverlichting naast de traptreden, maar een LED-strip boven elke trede geeft ook een heel sfeervol effect.

De trapverlichting kost ongeveer €10,- tot €40,- per spot of LED-strip.

Trapleuningen

Trapleuningen zijn onmisbaar voor de veiligheid van trappen. Sterker nog: in het Bouwbesluit is vastgesteld dat een trapleuning zelfs verplicht is! Het is heel belangrijk dat de trapleuning stevig tegen de muur aanzit. Als deze los kan schieten, dan kan je alsnog struikelen. Een trapleuning moet tussen de 80 en 100 centimeter hoog zitten.

De kosten voor een trapleuning liggen rond de €40,- tot €150,- voor de hele trap. De prijs is afhankelijk van het gekozen materiaal.


Goedkope traprenovatie in Aalsmeer!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Offertes vergelijken

Traprenovatie in 1 dag

Het plaatsen van een nieuwe trap is een flinke investering in tijd en geld. Maar het renoveren van je trap is al in één werkdag gedaan! Dit betekent dat jouw trap er zo snel mogelijk weer als nieuw uit zal zien. Kies je voor een traprenovatie met trapbekleding? Of laat je juist overzettreden plaatsen? Door de vele mogelijkheden kies je gemakkelijk iets dat bij jouw persoonlijke smaak én budget past!

Recent aangevraagde offertes

Goedkope traprenovatie in Amsterdam
Trap stofferen in Haarlem
Trap bekleden met laminaat in Alkmaar
Traprenovatie betonlook in Hilversum
Trap bekleden met hout in Amstelveen
Open trap dicht maken in Purmerend
Pvc traprenovatie in Zaandam
Trapverlichting installeren in Hoofddorp
Overzettreden plaatsen in Den Helder
Eiken trapreden plaatsen in Hoorn

Trap opknappen: doe-het-zelf of uitbesteden?

In verschillende doe-het-zelf winkels kun je goedkope overzettreden op maat kopen. Toch is het verstandig om een trapspecialist uit Aalsmeer in te schakelen. Meestal zijn de treden namelijk niet helemaal op maat, en zul je zelf nog moeten bijsnijden. Als je dit niet goed doet, dan ziet het resultaat er al snel slordig of onverzorgd uit.


Door een trapspecialist uit Aalsmeer in te schakelen ben je verzekerd van het allermooiste resultaat!

Voordelen van een traprenovatie expert:

 • Je krijgt deskundig advies.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een specialist uit Aalsmeer.
 • Je bent verzekerd van een schitterend eindresultaat.
 • De renovatie in Aalsmeer is in korte tijd afgerond.
 • Je hoeft zelf geen materialen of gereedschappen aan te schaffen.

trap renovatie Aalsmeer

Traprenovatie in Aalsmeer nodig? Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Wil jij ook je trap renoveren? Door je trap te bekleden of te schilderen krijgt deze een compleet ander uiterlijk. Hierdoor geef jij je hal of woonkamer ook een kleine make over! Goed voor je woongenot én voor de waarde van je woning!

Traprenovatie expert uit Aalsmeer gezocht? Vergelijk offertes!

Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van specialisten bij jou in de buurt. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totale kosten! Het vergelijken van offertes is gratis! Bovendien zit je helemaal nergens aan vast: start daarom vandaag nog jouw gratis offerteaanvraag en bespaar!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!